29 Mart 2023 Çarşamba

Güveç Tarifi

 

Güveç Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gr kuşbaşı et
  • 2 adet orta boy patlıcan
  • 1 adet kabak
  • 1 adet büyük boy patates
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet sivri biber
  • 2 adet domates
  • 1 adet küçük boy soğan
  • 4-5 diş sarımsak

Sosu için;

  • Yarım su bardağı haşlanmış etin suyu
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Pul biber, karabiber, kimyon, toz kırmızı biber,kekik, tuz

Üzerine;

  • 1 yemek kaşığı tepeleme tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

    Güveç Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patlıcan alacalı soyulup iri küpler şeklinde doğranarak tuzlu suda yarım saat bekletilir.
  • Diğer sebzeler de iri küpler halinde doğranır.
  • Dana eti kullandığım için önceden haşladım.
  • Güvecin tabanına önce eti daha sonra patatesi, biberleri,kabak, patlıcan ve piyaz doğranmış soğanı koyuyoruz,en üste kabukları soyulmuş iri doğranmış domates ve sarımsağı ekliyoruz.
  • Tereyağını parçalar halinde üzerine koyup sıvı yağı da döküyoruz.
  • Sosu iyice karıştırıp üzerine döküyoruz.
  • Güvecin kabağını kapatıp önce harlı ateşte, kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder