Güveç Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gr kuşbaşı et
- 2 adet orta boy patlıcan
- 1 adet kabak
- 1 adet büyük boy patates
- 1 adet kırmızı biber
- 2 adet sivri biber
- 2 adet domates
- 1 adet küçük boy soğan
- 4-5 diş sarımsak
Sosu için;
- Yarım su bardağı haşlanmış etin suyu
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Pul biber, karabiber, kimyon, toz kırmızı biber,kekik, tuz
Üzerine;
- 1 yemek kaşığı tepeleme tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Güveç Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patlıcan alacalı soyulup iri küpler şeklinde doğranarak tuzlu suda yarım saat bekletilir.
- Diğer sebzeler de iri küpler halinde doğranır.
- Dana eti kullandığım için önceden haşladım.
- Güvecin tabanına önce eti daha sonra patatesi, biberleri,kabak, patlıcan ve piyaz doğranmış soğanı koyuyoruz,en üste kabukları soyulmuş iri doğranmış domates ve sarımsağı ekliyoruz.
- Tereyağını parçalar halinde üzerine koyup sıvı yağı da döküyoruz.
- Sosu iyice karıştırıp üzerine döküyoruz.
- Güvecin kabağını kapatıp önce harlı ateşte, kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder