30 Mart 2023 Perşembe

Ispanaklı Bayat Ekmek Böreği Tarifi

 

Ispanaklı Bayat Ekmek Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 700 gr ıspanak
  • 2 su bardağı süt (400 ml)
  • 3 adet yumurta
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ (100 ml)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet bayat ekmek (küp doğranmış)
  • 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

    Ispanaklı Bayat Ekmek Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğanların kabuklarını soyalım ve yemeklik doğrayalım.
  • Ocağa aldığımız tavaya sıvı yağı ve soğanları ekleyerek soğanları güzelce kavuralım.
  • Ardından haşlanmış ıspanağı ekleyelim. Tuz ve kırmızı toz biberi de ekleyerek karıştıralım ve 1-2 dakika daha kavuralım.
  • Sosu için karıştırma kabına yumurtaları, sütü, sıvı yağı, tuz ve karabiberi ekleyerek güzelce çırpalım.
  • Doğradığımız bayat ekmeklerin bir kısmını 28x19cm boyutlarındaki borcama dizelim. Üzerine hazırladığımız sosun yarısını gezdirelim.
  • Ispanaklı harcı üzerine yerleştirerek kaşar peyniri rendesi serpelim.
  • Kalan bayat ekmekleri uygun bir kap içerisine alalım. Üzerine sosu gezdirerek hepsinin sosa bulanmasını sağlayalım.
  • Sosladığımız ekmeklerle böreğimizin üzerini kaplayalım.
  • Önceden ısıttığımız 190°C fırında, alt üst fansız ayarda 20 dakika pişirelim.
  • Sürenin sonunda üzerini kaşar peyniri ile kaplayarak 10 dakika daha pişmeye bırakalım.
  • Bayat ekmek böreğimiz servise hazır. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder