Ispanaklı Bayat Ekmek Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet kuru soğan
- 700 gr ıspanak
- 2 su bardağı süt (400 ml)
- 3 adet yumurta
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ (100 ml)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 adet bayat ekmek (küp doğranmış)
- 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Ispanaklı Bayat Ekmek Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soğanların kabuklarını soyalım ve yemeklik doğrayalım.
- Ocağa aldığımız tavaya sıvı yağı ve soğanları ekleyerek soğanları güzelce kavuralım.
- Ardından haşlanmış ıspanağı ekleyelim. Tuz ve kırmızı toz biberi de ekleyerek karıştıralım ve 1-2 dakika daha kavuralım.
- Sosu için karıştırma kabına yumurtaları, sütü, sıvı yağı, tuz ve karabiberi ekleyerek güzelce çırpalım.
- Doğradığımız bayat ekmeklerin bir kısmını 28x19cm boyutlarındaki borcama dizelim. Üzerine hazırladığımız sosun yarısını gezdirelim.
- Ispanaklı harcı üzerine yerleştirerek kaşar peyniri rendesi serpelim.
- Kalan bayat ekmekleri uygun bir kap içerisine alalım. Üzerine sosu gezdirerek hepsinin sosa bulanmasını sağlayalım.
- Sosladığımız ekmeklerle böreğimizin üzerini kaplayalım.
- Önceden ısıttığımız 190°C fırında, alt üst fansız ayarda 20 dakika pişirelim.
- Sürenin sonunda üzerini kaşar peyniri ile kaplayarak 10 dakika daha pişmeye bırakalım.
- Bayat ekmek böreğimiz servise hazır. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder