14 Mart 2023 Salı

Köz Biberli Erişte Mezesi Tarifi

 

Köz Biberli Erişte Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kase dolusu erişte
  • 2 adet köz kapya biber
  • Yarım su bardağı ceviz
  • 1 su bardağı mısır
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1 adet havuç
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağı
  • 2-3 diş sarımsak

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Pul biber
  • Toz kırmızı biber ( damak zevkinize göre)

    Köz Biberli Erişte Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Erişteyi pişirmek için tavanın içine önce sıvı yağ eklenir üzerine erişte de eklenerek biraz kavrulur.
  • Daha daha sonra kavrulan eriştelerin üzerine tereyağ da eklenerek hafif kavrulur.
  • Kavrulan eriştelerin üzerine sıcak su ve tuz eklenir pişmeye bırakılır.
  • Diğer tarafta köz biberler küçük küçük doğranır ceviz ince bir şekilde kıyılır.
  • Havuçta soyularak rendelenir ve 1 kaşık yağ eklenerek kısık ateşte hafif sotelenir.
  • Pişen erişteler bir kaba alınır ve üzerini sırasıyla köz biber, havuç, mısır, ceviz, sarımsaklı mayonezli yoğurt ve tuz eklenerek karıştırılır.
  • Tereyağ sos tavasına alınır ve köpürünceye kadar eritilir.
  • Köpüren yağın üzerine pul biber ve karabiber de eklenerek ocaktan alınır ve eriştenin üzerine dökülerek servis edilir. Afiyet olsun….

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder