Köz Biberli Erişte Mezesi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kase dolusu erişte
- 2 adet köz kapya biber
- Yarım su bardağı ceviz
- 1 su bardağı mısır
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 1 adet havuç
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağı
- 2-3 diş sarımsak
Üzeri için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Pul biber
- Toz kırmızı biber ( damak zevkinize göre)
Köz Biberli Erişte Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Erişteyi pişirmek için tavanın içine önce sıvı yağ eklenir üzerine erişte de eklenerek biraz kavrulur.
- Daha daha sonra kavrulan eriştelerin üzerine tereyağ da eklenerek hafif kavrulur.
- Kavrulan eriştelerin üzerine sıcak su ve tuz eklenir pişmeye bırakılır.
- Diğer tarafta köz biberler küçük küçük doğranır ceviz ince bir şekilde kıyılır.
- Havuçta soyularak rendelenir ve 1 kaşık yağ eklenerek kısık ateşte hafif sotelenir.
- Pişen erişteler bir kaba alınır ve üzerini sırasıyla köz biber, havuç, mısır, ceviz, sarımsaklı mayonezli yoğurt ve tuz eklenerek karıştırılır.
- Tereyağ sos tavasına alınır ve köpürünceye kadar eritilir.
- Köpüren yağın üzerine pul biber ve karabiber de eklenerek ocaktan alınır ve eriştenin üzerine dökülerek servis edilir. Afiyet olsun….
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder