Pastacı Kreması (Çok Amaçlı Krema) Tarifi İçin Malzemeler
- 4 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 su bardağı tozşeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 kutu krema
Pastacı Kreması (Çok Amaçlı Krema) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tencereye krema ve tereyağı hariç un, nişasta, tozşeker ve vanilyayı alın karıştırın, içine yumurta sarılarını ve sütü yavaş yavaş ekleyerek telle çırpmaya başlayın.
- İyice çırptıktan sonra ocağa alın karıştıra karıştıra pişirin.
- Koyulaşmaya başlayınca içine bir kaşık tereyağı ilave edin yağ eriyinceye kadar karıştırın.
- Pişince ocaktan alın arada karıştırarak oda ısısına gelinceye kadar bekletin.
- Soğuduktan sonra üzerini tamamen streçle kapatın, buzdolabında üç dört saat bekletin veya bir gece bekletebilirsiniz, daha sonra buzdolabından çıkarın, soğuk kremayı üzerine dökün mikserle homojen bir kıvama gelinceye kadar çırpın.
- Kremanız hazırdır, dilediğiniz tatlılarda pastalarda kullanabilirsiniz, kapaklı bir saklama kabında buzdolabında iki üç gün muhafaza edebilirsiniz, afiyetler olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder