18 Mart 2023 Cumartesi

Pastacı Kreması (Çok Amaçlı Krema) Tarifi

 

Pastacı Kreması (Çok Amaçlı Krema) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 kutu krema

    Pastacı Kreması (Çok Amaçlı Krema) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye krema ve tereyağı hariç un, nişasta, tozşeker ve vanilyayı alın karıştırın, içine yumurta sarılarını ve sütü yavaş yavaş ekleyerek telle çırpmaya başlayın.
  • İyice çırptıktan sonra ocağa alın karıştıra karıştıra pişirin.
  • Koyulaşmaya başlayınca içine bir kaşık tereyağı ilave edin yağ eriyinceye kadar karıştırın.
  • Pişince ocaktan alın arada karıştırarak oda ısısına gelinceye kadar bekletin.
  • Soğuduktan sonra üzerini tamamen streçle kapatın, buzdolabında üç dört saat bekletin veya bir gece bekletebilirsiniz, daha sonra buzdolabından çıkarın, soğuk kremayı üzerine dökün mikserle homojen bir kıvama gelinceye kadar çırpın.
  • Kremanız hazırdır, dilediğiniz tatlılarda pastalarda kullanabilirsiniz, kapaklı bir saklama kabında buzdolabında iki üç gün muhafaza edebilirsiniz, afiyetler olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder