Tavuk Baget Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet tavuk but
- 1 adet büyük boy patates
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 çay bardağı mısır unu
- Tuz, karabiber, kırmızı toz biber (isteğe bağlı köri veya kimyon eklenebilir)
Pane için;
- Un
- Yumurta sarısı
- Galeta unu
Tavuk Baget Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavukları haşlıyoruz. Butları kemiklerinden ayırıp etlerini küçük küçük doğruyoruz. Kemikleri atmayıp kenarda bekletiyoruz.
- Patatesi haşlayıp soyuyoruz ve ezecekle eziyoruz.
- Doğradığımız etin içine peynir, mısır unu, patates ve baharatları ekleyerek hafifçe yoğurur gibi karıştırıyoruz.
- Karışımı 6 parçaya ayırıp her birini yuvarlıyoruz. Kemiği alıp ortalayarak karışıma saplayıp elimizle şekillendiriyoruz. Biraz buzlukta bekleterek dinlendiriyoruz.
- Her bir butu sırasıyla una, sonra yumurta sarısına ,sonra galeta ununa bulayarak derin yağda kızartıyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder