Mengen Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yemek kaşığı pilavlık bulgur
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 su bardağı soğuk su
- 4 su bardağı tavuk suyu (et suyu yada bulyonda olur)
- 1 tatlı kaşığı dolusu nane
- 1 çay kaşığı pul biber
- Tuz
Mengen Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce bulguru küçük bir tencerede üzerini geçecek kadar suyla pişirelim.
- Çorbayı yapacağımız tencereye zeytinyağ ve tereyağını alıp eritelim.
- Üzerine ince doğranmış soğanları alıp kavuralım.
- Ardından unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurma işlemine devam edelim.
- Salçayı ekleyip tekrar kavuralım.
- Tavuk suyu ve normal suyu ekleyip çırpıcıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım.
- Pişirdiğimiz bulgurları ekleyip baharatlarınıda ilave edelim.
- Bu şekilde de beş dakika kadar kaynatıp ocağın altını kapatıyoruz.
- Servis sırasında üzerine kuru nane dökerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder