16 Mart 2023 Perşembe

Mengen Çorbası Tarifi

 

Mengen Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı pilavlık bulgur
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı soğuk su
  • 4 su bardağı tavuk suyu (et suyu yada bulyonda olur)
  • 1 tatlı kaşığı dolusu nane
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz

    Mengen Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce bulguru küçük bir tencerede üzerini geçecek kadar suyla pişirelim.
  • Çorbayı yapacağımız tencereye zeytinyağ ve tereyağını alıp eritelim.
  • Üzerine ince doğranmış soğanları alıp kavuralım.
  • Ardından unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurma işlemine devam edelim.
  • Salçayı ekleyip tekrar kavuralım.
  • Tavuk suyu ve normal suyu ekleyip çırpıcıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım.
  • Pişirdiğimiz bulgurları ekleyip baharatlarınıda ilave edelim.
  • Bu şekilde de beş dakika kadar kaynatıp ocağın altını kapatıyoruz.
  • Servis sırasında üzerine kuru nane dökerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder