24 Mart 2023 Cuma

Mozaik Pasta Tarifi

 

Malzemeler

  • 300 gr petibör bisküvi
  • 100 gr eritilmiş margarin ya da tereyağı
  • 1 çay bardağı ceviz kırığı
  • 1 su bardağı süt (200 ml)
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle bisküvileri kırarak küçük parçalara ayırın fakat ufalamayın. 4 parçaya ayırmanız yeterli olacaktır. Kırdığınız bisküvileri bir kaba alın.
  • Ayrı bir kap içerisine eritilmiş tereyağı, süt, şeker ve kakaoyu güzelce karıştırın.
  • Bu karışıma bisküvi parçalarını da ekleyerek bisküviler iyice sosa bulanana kadar karıştırın.
  • Ceviz kırığını da ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  • Karışımı streç filmle kapladığımız borcama boşaltalım  ve üzerine spatula ile bastırarak iyice kaba yerleştirin.
  • Üzerini de streç film ile kapattıktan sonra derin dondurucuya kaldırın. Dondurucuda 2 saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!
  • Not: Eski tarifimde yumurta vardı ama yumurta ilavesini çıkartarak, tarifimi tekrar düzenledim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder