Nohutlu Arpa Şehriyeli Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı arpa şehriye
- yarım çay bardağı zeytinyağ
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 adet orta boy soğan
- 2 adet kapya biber
- Yarım su bardağından biraz fazla haşlanmış nohut
- 2.5 su bardağı et suyu veya tavuk suyu
- 1 çay kaşığı pulbiber
- Tuz
Nohutlu Arpa Şehriyeli Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce soğanlarımızı ve biberlerimizi doğrayıp bir kenara alalım.
- Tenceremize ilk olarak tereyağ ve zeytinyağını alalım erimesini bekleyelim.
- Ardından şehriyelerimizi ekleyerek eşit bir şekilde yakmadan kavuralım.
- Kavrulan şehriyelerin üzerine yemeklik doğradığımız soğanları ve biberleri ekleyip 2-3 dk daha kavurmaya devam edelim.
- Sonra nohutları ve pulbiberi, tuzu ilave edelim. En son et suyumuzu ekleyerek kaynamaya bırakalım. Kaynadıktan sonra küçük göze alarak kısık ateşte pişmeye bırakalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder