5 Mart 2023 Pazar

Nohutlu Arpa Şehriyeli Pilav Tarifi

 

Nohutlu Arpa Şehriyeli Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı arpa şehriye
  • yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 adet kapya biber
  • Yarım su bardağından biraz fazla haşlanmış nohut
  • 2.5 su bardağı et suyu veya tavuk suyu
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • Tuz

    Nohutlu Arpa Şehriyeli Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce soğanlarımızı ve biberlerimizi doğrayıp bir kenara alalım.
  • Tenceremize ilk olarak tereyağ ve zeytinyağını alalım erimesini bekleyelim.
  • Ardından şehriyelerimizi ekleyerek eşit bir şekilde yakmadan kavuralım.
  • Kavrulan şehriyelerin üzerine yemeklik doğradığımız soğanları ve biberleri ekleyip 2-3 dk daha kavurmaya devam edelim.
  • Sonra nohutları ve pulbiberi, tuzu ilave edelim. En son et suyumuzu ekleyerek kaynamaya bırakalım. Kaynadıktan sonra küçük göze alarak kısık ateşte pişmeye bırakalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder