29 Mart 2023 Çarşamba

Özel Sosu ile - Ispanaklı Gül Böreği Tarifi

 

Özel Sosu ile - Ispanaklı Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet hazır yufka

İçin için;

  • Yarım kilo ıspanak
  • 1 adet taze peynir
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz (peynirin tuzuna göre ayarlayabilirsiniz)

İçinin ve dışının sosu için

  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1 adet yumurta akı (sarısı dışına sürülecek)

Üzerine;

  • Susam
  • Çörek otu

    Özel Sosu ile - Ispanaklı Gül Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak ıspanak lar 1 gün öncesinden yıkanır. (suyunun süzülmesi için ).
  • Ve ıspanaklar el ile ufak hale gelecek şekilde doğranır (vitaminin gitmesini istemiyorsanız el ile doğrayın).
  • Üzerine yemeklik doğranmış soğan baharatlar ve peynir ilimi ufalanarak eklenir hepsi el ile harmanlanır.
  • Sosu için yoğurdu, sütü, tereyağını sıvı yağını ve yumurta aklarını koyarak bir kabta karıştırılır.
  • 4 adet hazır yufka ortam 4 eşit parçaya kesilir.
  • Sos ile yufkalar tek tek ıslatılır ve ıspanaklı harç konulur kenarlardan kıvırarak gül şekli verilir (videoda belirttiğim gibi).
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine hepsi yerleştirilir.
  • Üzerine kalan sos dökülür (benim yapmış olduğum sostan biraz kaldı isterseniz bardak ölçüsünü bir miktar indirebilirsiniz) ( veya yufkayı fazla kullanıp değerlendire bilirsiniz).
  • En son üzerine 2 adet yumurta sarısı sürülür, susam ve çörek otu eklenerek 180 derece fırında 35-40 dk dikkatlice pişirilir.İnanılmaz derecede lezzetli oldu mutlaka taif defterine eklenecek bir tarif diyebilirim☺️.
  • Yerken kaçtane yediğinizi sayamayacaksınız🤭.Her zaman yapmak isteyeceğiniz den eminim 🤭.Deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder