Özel Sosu ile - Ispanaklı Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet hazır yufka
İçin için;
- Yarım kilo ıspanak
- 1 adet taze peynir
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz (peynirin tuzuna göre ayarlayabilirsiniz)
İçinin ve dışının sosu için
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 1 adet yumurta akı (sarısı dışına sürülecek)
Üzerine;
- Susam
- Çörek otu
Özel Sosu ile - Ispanaklı Gül Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak ıspanak lar 1 gün öncesinden yıkanır. (suyunun süzülmesi için ).
- Ve ıspanaklar el ile ufak hale gelecek şekilde doğranır (vitaminin gitmesini istemiyorsanız el ile doğrayın).
- Üzerine yemeklik doğranmış soğan baharatlar ve peynir ilimi ufalanarak eklenir hepsi el ile harmanlanır.
- Sosu için yoğurdu, sütü, tereyağını sıvı yağını ve yumurta aklarını koyarak bir kabta karıştırılır.
- 4 adet hazır yufka ortam 4 eşit parçaya kesilir.
- Sos ile yufkalar tek tek ıslatılır ve ıspanaklı harç konulur kenarlardan kıvırarak gül şekli verilir (videoda belirttiğim gibi).
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine hepsi yerleştirilir.
- Üzerine kalan sos dökülür (benim yapmış olduğum sostan biraz kaldı isterseniz bardak ölçüsünü bir miktar indirebilirsiniz) ( veya yufkayı fazla kullanıp değerlendire bilirsiniz).
- En son üzerine 2 adet yumurta sarısı sürülür, susam ve çörek otu eklenerek 180 derece fırında 35-40 dk dikkatlice pişirilir.İnanılmaz derecede lezzetli oldu mutlaka taif defterine eklenecek bir tarif diyebilirim☺️.
Yerken kaçtane yediğinizi sayamayacaksınız🤭.Her zaman yapmak isteyeceğiniz den eminim 🤭.Deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder