16 Mart 2023 Perşembe

Patatesli El Açması Börek Tarifi

 

Patatesli El Açması Börek Tarifi İçin Malzemeler

İç malzemesi için

  • 1 kg patates
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı yedi türlü baharatı
  • Tuz
  • Sıvıyağ

Hamuru için

  • 2 su bardağı su
  • 4-5 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ yağ

    Patatesli El Açması Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle içimizi hazırlıyoruz. İçi için soğanı ve patatesi soyun.
  • Önce soğanı rendeleyin suyunu sıkıp tavaya alın sıvı yağ ekleyip soğanı biraz kavurun.
  • O arada patatesleri soyup rendeleyin.
  • Rendelenmiş patatesleri avucumuzla sıkıp fazla suyunu atın.
  • Kavrulan soğana salçayı ilave edin salçayı da biraz kavurun.
  • Ardından rendelenmiş patatesleri ekleyin karıştırın.
  • Tuzunu,yedi türlü baharatı ve pulbiberini de ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Patatesler yumuşayıp pişene kadar pişirin.
  • Daha sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • O arada hamuru yoğuralım. Hamur için un hariç diğer malzemeleri karıştırma kabına alın güzelce karıştırın.
  • Daha sonra unu azar azar ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak şekilde yoğurun.
  • Üzerini örtüp yarım saat kadar dinlenmeye alın.
  • Dilenen hamuru 8 eşit bezeye bölün.
  • Daha sonra bezeleri tek tek oklava ile ince olacak şekilde açın.
  • Yağlanmış tepsiye açtığımız hamuru serin.
  • Üzerine patatesli harçtan güzelce yayın her kata patatesli harcımızdan ekliyoruz bu şekilde hamur ve patateslerimiz bitene kadar devam edin.
  • Daha sonra böreğimizi kesip en üstüne yoğurt ve sıvı yağı bir kasede karıştırıp üstüne sürüyoruz.
  • Daha sonra 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin deneyecek olanlara afiyet olsun çok lezzetli bir börek oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder