16 Mart 2023 Perşembe

Porsiyonluk Velvet Köstebek Pasta Tarifi

 

Porsiyonluk Velvet Köstebek Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı  sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1,5-2 su bardağı un
  • 5-6 damla kırmızı gıda boyası

(pasta malzemeleri satan marketletden alabilirsiniz)

İç dolgusu için:

  • 2 paket krem şanti
  • 1,5 su bardağı soğuk süt
  • 2 adet muz
  • 1 adet küçük boy nar

    Porsiyonluk Velvet Köstebek Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kek için; yumurta ve şekeri mikser yardımıyla 5 boyunca çırpalım.
  • Ardından gerekli olan diğer malzemeleri ve 5-6 damla kırmızı gıda boyasından ekleyelim ve güzelce karıştırıp kek hamurumuzu hazırlayalım.
  • Dikdörtgen bir fırın tepsisinin dibine yağlı kağıt serelim ve hazırladığınız kek karışımını döküp, bir kaşık yardımıyla düzeltelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirelim.
  • Kek piştikten sonra fırından alalım ve soğutalım.
  • Yuvarlak bir kesme kalıbıyla yada bardak ile kekimizi yuvarlak yuvarlak keselim.
  • Kalan kek parçalarını iyice soğuduktan sonra rondodan geçirelim.
  • İç dolgusu için :1,5 su bardağı soğuk süt ile 2 paket krem şantiyi bir mikser yardımıyla iyice çırpalım ve soğuması için buzdolabına kaldıralım.
  • Gelelim pastamızın malzemelerini birleştirmeye. Yuvarlak kestiğimiz kekin üzerine bir kaşık yardımıyla krem şanti sürelim.
  • Üzerine dilim dilim kestiğimiz muzdan koyalım, tekrar üzerine tepe olacak şekilde krem şanti sürelim.
  • En üstüne ayıkladığımız nar tanelerini yerleştirelim ve ufaladığımız kek parçalarına bulayın.
  • Kek dilimlerimiz bitene kadar bu işlemi tekrarlayalım. İşte bu kadar. Hem kolay. Hem lezzetli. Hemde görünümü harika. Afiyetler olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder