Porsiyonluk Velvet Köstebek Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1,5-2 su bardağı un
- 5-6 damla kırmızı gıda boyası
(pasta malzemeleri satan marketletden alabilirsiniz)
İç dolgusu için:
- 2 paket krem şanti
- 1,5 su bardağı soğuk süt
- 2 adet muz
- 1 adet küçük boy nar
Porsiyonluk Velvet Köstebek Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kek için; yumurta ve şekeri mikser yardımıyla 5 boyunca çırpalım.
- Ardından gerekli olan diğer malzemeleri ve 5-6 damla kırmızı gıda boyasından ekleyelim ve güzelce karıştırıp kek hamurumuzu hazırlayalım.
- Dikdörtgen bir fırın tepsisinin dibine yağlı kağıt serelim ve hazırladığınız kek karışımını döküp, bir kaşık yardımıyla düzeltelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirelim.
- Kek piştikten sonra fırından alalım ve soğutalım.
- Yuvarlak bir kesme kalıbıyla yada bardak ile kekimizi yuvarlak yuvarlak keselim.
- Kalan kek parçalarını iyice soğuduktan sonra rondodan geçirelim.
- İç dolgusu için :1,5 su bardağı soğuk süt ile 2 paket krem şantiyi bir mikser yardımıyla iyice çırpalım ve soğuması için buzdolabına kaldıralım.
- Gelelim pastamızın malzemelerini birleştirmeye. Yuvarlak kestiğimiz kekin üzerine bir kaşık yardımıyla krem şanti sürelim.
- Üzerine dilim dilim kestiğimiz muzdan koyalım, tekrar üzerine tepe olacak şekilde krem şanti sürelim.
- En üstüne ayıkladığımız nar tanelerini yerleştirelim ve ufaladığımız kek parçalarına bulayın.
- Kek dilimlerimiz bitene kadar bu işlemi tekrarlayalım. İşte bu kadar. Hem kolay. Hem lezzetli. Hemde görünümü harika. Afiyetler olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder