Patatesli Milföy Börek Tarifi İçin Malzemeler
İç harcı için;
- 3 adet orta boy patates
- 1 adet orta boy kuru soğan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
- Kırmızı toz biber
- Pul biber
- Karabiber
- Dilerseniz maydanoz
- 1 paket milföy
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
- Susam
- Çörek otu
Patatesli Milföy Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patatesler soyulup dörde bölünerek kaynar suda yumuşayıncaya kadar pişirilip, suyu süzülüp, geniş bir kaba alınarak çatalla ezilir.
- Soğan ince şekilde doğranarak yağlı tavada rengi dönünceye kadar orta ateşte kavrulup, patateslerin üzerine dökülüp baharat ve tuz eklenip karıştırılır.
- Milföylerden tezgaha bir yaprak alınıp, bıçakla ortadan ikiye kesilir her iki hamura iç harcından sürülüp, çok sıkı olmayacak şekilde rulo sarılıp bıçakla ortadan ikiye kesilip, yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilir.
- Tüm milföyleri bu şekilde hazırlayıp tepsiye yerleştirip, üzerine yumurta sarısı, susam ve çörek otu serpilir.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kontrollü kızarana kadar pişirilip, sıcak servis edebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder