Pazı Sarması (Nefis Bir Tarif Kesinlikle Denemelisiniz) Tarifi İçin Malzemeler
- 4 bağ pazı
- Haşlamak için sıcak su
İç harç için:
- 2 su bardağı pirinç
- 1 büyük soğan (yemeklik doğranmış)
- 1 dolu yemek kaşığı biber salçası
- Yarım demet kıyılmış maydanoz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 dolu çay kaşığı karabiber
- 1 dolu çay kaşığı pulbiber
- 1 dolu çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 dolu çay kaşığı kimyon
- 1 dolu tatlı kaşığı kuru nane
- 1 dolu tatlı kaşığı ufalanmış kuru reyhan
- Damak zevkinize göre tuz
Sosu için:
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Sarmanın üzerini geçecek kadar su
Pazı Sarması (Nefis Bir Tarif Kesinlikle Denemelisiniz) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Pazıları kaynar suya azar azar atıp en fazla 1 dakika kadar haşlayıp süzgece alalım çok haşlanmayın erir.
- İç harç için gereken tüm malzemeleri uygun bir kabın içine alıp karıştıralım.
- Sarmamız için pazının sap kısımlarını kestikten sonra kalın damarlıysa damarı ortasından bıçakla kesip alalım.
- Her bir yaprağının uç kısmına harçtan koyup kenarlarından hafif içe katlayarak saralım.
- Ufak ve ince damarlı olanları direkt sarabilirsiniz tabi ben sararken ilk yaptığımı farketmeden tersten sarmışım siz benim gibi yapmayın 🙈
- Sarmaları tencereye dizmeden önce çıkan sap ve damar kısımlarını dibine yerleştirip üzerine sarmaları dizelim .
- Kasede salçalı suyu karıştırıp sarmanın üzerine dökelim ve üzerine çıkacak kadar su ilave edelim.
- Ardından tabak veya dolma taşı kapatıp ocağa alalım kaynayana kadar altı açık kaynadıktan sonra tamamen kısık ateşte kontrol ederek pişmeye bırakalım afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder