27 Mart 2023 Pazartesi

Pazı Sarması (Nefis Bir Tarif Kesinlikle Denemelisiniz) Tarifi

 

Pazı Sarması (Nefis Bir Tarif Kesinlikle Denemelisiniz) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 bağ pazı
  • Haşlamak için sıcak su

İç harç için:

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 büyük soğan (yemeklik doğranmış)
  • 1 dolu yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım demet kıyılmış maydanoz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 dolu çay kaşığı karabiber
  • 1 dolu çay kaşığı pulbiber
  • 1 dolu çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 dolu çay kaşığı kimyon
  • 1 dolu tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 dolu tatlı kaşığı ufalanmış kuru reyhan
  • Damak zevkinize göre tuz

Sosu için:

  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Sarmanın üzerini geçecek kadar su

    Pazı Sarması (Nefis Bir Tarif Kesinlikle Denemelisiniz) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pazıları kaynar suya azar azar atıp en fazla 1 dakika kadar haşlayıp süzgece alalım çok haşlanmayın erir.
  • İç harç için gereken tüm malzemeleri uygun bir kabın içine alıp karıştıralım.
  • Sarmamız için pazının sap kısımlarını kestikten sonra kalın damarlıysa damarı ortasından bıçakla kesip alalım.
  • Her bir yaprağının uç kısmına harçtan koyup kenarlarından hafif içe katlayarak saralım.
  • Ufak ve ince damarlı olanları direkt sarabilirsiniz tabi ben sararken ilk yaptığımı farketmeden tersten sarmışım siz benim gibi yapmayın 🙈
  • Sarmaları tencereye dizmeden önce çıkan sap ve damar kısımlarını dibine yerleştirip üzerine sarmaları dizelim .
  • Kasede salçalı suyu karıştırıp sarmanın üzerine dökelim ve üzerine çıkacak kadar su ilave edelim.
  • Ardından tabak veya dolma taşı kapatıp ocağa alalım kaynayana kadar altı açık kaynadıktan sonra tamamen kısık ateşte kontrol ederek pişmeye bırakalım afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder