27 Mart 2023 Pazartesi

Portakal Soslu İrmik Tatlısı Tarifi

 

Portakal Soslu İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt (5 su bardağı)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için:

  • 2 su bardağı portakal suyu
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2-3 yemek kaşığı nişasta

Süslemek için:

  • Hindistan cevizi

    Portakal Soslu İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Süt, toz şeker, irmiği karıştırıp tencereyi ocağa alıyoruz.
  • 2 dakika kaynatıp vanilya ve tereyağ ekliyoruz.
  • 3 dakika kaynatıp altını kapatıyoruz.
  • Tart kek kalıbına az miktar su koyup her yerine ısladıktan sonra suyu döküp irmikli harcı içine boşaltıyoruz.
  • Dolapta soğumaya bırakıyoruz.
  • Tepsiye alıp ters çeviriyoruz.
  • Portakal suyunu sıkıyoruz.
  • Tencerede toz şeker ve nişasta ekleyip 3-4 dakika kaynatıp üzerine döküyoruz.
  • Buzdolabında 2 saat dinlendiriyoruz.
  • Hindistan cevizi ile süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder