Portakal Soslu İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt (5 su bardağı)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı irmik
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için:
- 2 su bardağı portakal suyu
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2-3 yemek kaşığı nişasta
Süslemek için:
- Hindistan cevizi
Portakal Soslu İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Süt, toz şeker, irmiği karıştırıp tencereyi ocağa alıyoruz.
- 2 dakika kaynatıp vanilya ve tereyağ ekliyoruz.
- 3 dakika kaynatıp altını kapatıyoruz.
- Tart kek kalıbına az miktar su koyup her yerine ısladıktan sonra suyu döküp irmikli harcı içine boşaltıyoruz.
- Dolapta soğumaya bırakıyoruz.
- Tepsiye alıp ters çeviriyoruz.
- Portakal suyunu sıkıyoruz.
- Tencerede toz şeker ve nişasta ekleyip 3-4 dakika kaynatıp üzerine döküyoruz.
- Buzdolabında 2 saat dinlendiriyoruz.
- Hindistan cevizi ile süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder