18 Mart 2023 Cumartesi

Pırasalı Kömbe (El Açması Börek) Tarifi

 

Pırasalı Kömbe (El Açması Börek) Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 2 su bardağı tam buğday unu
  • 3 su bardağı beyaz un
  • 2 su bardağı su
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 kase zeytinyağı (börek katları için)

İç harcı için;

  • 1 kg. pırasa
  • 1 büyük soğan
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

    Pırasalı Kömbe (El Açması Börek) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce hamuru hazırlayalım. Hamur makinesinde yada elde tam buğday ve beyaz unu, tuz ile karıştıralım.
  • 2 su bardağı suyu ekleyelim yumuşak bir hamur elde edelim. 15 dakika ağzı kapalı şekilde hamuru dinlendirin.
  • İç harcımız için bir büyük tavaya 2 kaşık yağı koyup, soğanı in e doğrayıp kavuralım. Salça ve baharatları ilave edin. Pırasalar ölünce iç harcımız hazır olacaktır.
  • Dinlenen hamuru 7 eşit parçaya ayırın. Hamurları tepsi büyüklüğünde açacağız, ince yufkalık şekilde olacak.
  • Tepsimizi yağlayalım. 2 kat hamur yufkamızı serelim aralarına bol zeytinyağı gezdirelim. Her iki katta bir iç harcımızı ekleyelim ve hamur üzerine yayalım.
  • En son 1 tane kalan hamurumuzu da incecik açıp tepsinizin üzerini kapatın. Üzerine bolca zeytinyağı döküp kare kare bıçakla kesin.
  • 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder