Pırasalı Kömbe (El Açması Börek) Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için;
- 2 su bardağı tam buğday unu
- 3 su bardağı beyaz un
- 2 su bardağı su
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 kase zeytinyağı (börek katları için)
İç harcı için;
- 1 kg. pırasa
- 1 büyük soğan
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Pırasalı Kömbe (El Açması Börek) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce hamuru hazırlayalım. Hamur makinesinde yada elde tam buğday ve beyaz unu, tuz ile karıştıralım.
- 2 su bardağı suyu ekleyelim yumuşak bir hamur elde edelim. 15 dakika ağzı kapalı şekilde hamuru dinlendirin.
- İç harcımız için bir büyük tavaya 2 kaşık yağı koyup, soğanı in e doğrayıp kavuralım. Salça ve baharatları ilave edin. Pırasalar ölünce iç harcımız hazır olacaktır.
- Dinlenen hamuru 7 eşit parçaya ayırın. Hamurları tepsi büyüklüğünde açacağız, ince yufkalık şekilde olacak.
- Tepsimizi yağlayalım. 2 kat hamur yufkamızı serelim aralarına bol zeytinyağı gezdirelim. Her iki katta bir iç harcımızı ekleyelim ve hamur üzerine yayalım.
- En son 1 tane kalan hamurumuzu da incecik açıp tepsinizin üzerini kapatın. Üzerine bolca zeytinyağı döküp kare kare bıçakla kesin.
- 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder