Sarımsak Ve Taze Soğanlı Lavaş Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı un
- 3-4 diş sarımsak
- 2 sap taze soğan
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
- 2 su bardağı su
- 1 çay kaşığı dolusu tuz
- 1 çay kaşığı toz şeker
Bardak ölçüsü 200 ml.
Sarımsak Ve Taze Soğanlı Lavaş Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sarımsakları rendeleyin, taze soğanı kıyın, tereyağını eritin.
- Su hariç tüm malzemeyi bir kaba alın.
- Suyu azar azar ekleyerek un topakları kalmayacak şekilde iyice çırpın. Akıcı bir kıvamı olacak.
- Yanmaz bir tavayı orta hararetli ateşte ısıtın.
- İki küçük kepçe dökün ve kaşıkla ince bir tabaka olacak şekilde daire çizin.
- Sık sık çevirirken, hamurun kabarması için spatula ile hafifçe ara ara üzerine bastırın.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder