Yalancı Kelle Paça Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 3 parça kemikli et
- 4 su bardağı et suyu
- 2 buçuk su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
Terbiyesi için;
- 1 yumurta sarısı
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı sirke
- 3 diş sarımsak
- 2 buçuk yemek kaşığı un
- 1 su bardağı su
Üzeri için;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı pul biber
Yalancı Kelle Paça Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Eti ocağa alıp haşlayalım.
- Etini kemiğinden ayırıp didikleyelim.
- Etini ve etin suyundan 4 bardak ilave edelim.
- 2 buçuk su bardağı da normal su ilave edelim.
- Tuzunu ilave edip sarımsakları içine rendeleyelim.
- 15 dakika kadar kaynamaya bırakalım.
- Ayrı bir kapta terbiyesini hazırlayalım.
- 1 yumurta sarısı, yoğurt un, sirke ve 1 bardak su ilave edip karıştıralım.
- Kaynayan et suyundan terbiyeye kepçe ile ilave ederek çırpalım.
- Terbiye soğuk et suyu sıcak olursa terbiyeniz kesilir.
- O sebeple 3 4 kepçe kadar terbiyeye ilave edip, karıştırarak ısınmasını sağlayalım, tencereye ilave ederek karıştıralım.
- Yağını tavada hazırlayıp çorbaya ilave edelim, Bir taşım kaynadıktan sonra altını kapatalım.
- Yada tabaklara konduktan sonra da yağını ilave edebilirsiniz. Deneyeceklere afiyet şifa olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder