21 Mart 2023 Salı

Şehrazat Tatlısı Tarifi

 

Şehrazat Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Alt tabanı için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) şeker
  • 1 çay bardağı 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) sıvı yağ
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağının 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) galeta unu
  • 1 paket kabartma tozu

Kreması için;

  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 30 gram beyaz çikolata (zorunlu değil)
  • 1 paket vanilya
  • 100 gram krema

Şerbeti için;

  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su

Üzeri için;

  • Toz fıstık

    Şehrazat Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tabanı yapmakla başlayalım. Yumurta ve şekeri iyice köpük olana kadar mikserle karıştıralım, sıvı yağ ekleyip, biraz daha karıştırdıktan sonra sırasıyla kalan malzemeleri ekleyelim.
  • El çırpıcısı ile söndürmeden karıştırmaya devam edelim, sıkma torbasını alıp cam kaseleri üçte biri kadar sıkalım.
  • 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında 15 dakika fansız pişirelim.
  • Bu arada şerbeti ocağa alalım kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika kaynatıp, ocağı kapatalım.
  • Kek fırından çıktıktan 5 dakika sonra sıcak şerbeti üzerine dökelim şerbeti ona göre ayarlayalım şerbeti hafif üzerine çıkacak kadar dökelim, her yere ıslanacak kadar fazla değil.
  • Kreması için; kuru malzemeleri tencereye alalım karıştırıp süte yavaş yavaş ekleyerek karıştıralım ocakta sürekli karıştırarak pişirelim. Bir iki dakika piştikten sonra üzerine vanilya ve çikolatayı ekleyip karıştıralım. Kabuklanmaması için sık sık karıştıralım.
  • Oda sıcaklığına geldiğinde kremayı ekleyip mikserle iyice karıştıralım. Sonrasında soğuyan tatlımızın üzerine dökelim.
  • Buz dolabına üzeri açık bir şekilde koyalım ve 1 gece fırında dinlendikten sonra üzerine fıstık koyarak servis edelim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder