Şehrazat Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Alt tabanı için;
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) şeker
- 1 çay bardağı 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) sıvı yağ
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağının 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) galeta unu
- 1 paket kabartma tozu
Kreması için;
- 1 litre süt
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 4 yemek kaşığı şeker
- 30 gram beyaz çikolata (zorunlu değil)
- 1 paket vanilya
- 100 gram krema
Şerbeti için;
- 1,5 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
Üzeri için;
- Toz fıstık
Şehrazat Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tabanı yapmakla başlayalım. Yumurta ve şekeri iyice köpük olana kadar mikserle karıştıralım, sıvı yağ ekleyip, biraz daha karıştırdıktan sonra sırasıyla kalan malzemeleri ekleyelim.
- El çırpıcısı ile söndürmeden karıştırmaya devam edelim, sıkma torbasını alıp cam kaseleri üçte biri kadar sıkalım.
- 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında 15 dakika fansız pişirelim.
- Bu arada şerbeti ocağa alalım kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika kaynatıp, ocağı kapatalım.
- Kek fırından çıktıktan 5 dakika sonra sıcak şerbeti üzerine dökelim şerbeti ona göre ayarlayalım şerbeti hafif üzerine çıkacak kadar dökelim, her yere ıslanacak kadar fazla değil.
- Kreması için; kuru malzemeleri tencereye alalım karıştırıp süte yavaş yavaş ekleyerek karıştıralım ocakta sürekli karıştırarak pişirelim. Bir iki dakika piştikten sonra üzerine vanilya ve çikolatayı ekleyip karıştıralım. Kabuklanmaması için sık sık karıştıralım.
- Oda sıcaklığına geldiğinde kremayı ekleyip mikserle iyice karıştıralım. Sonrasında soğuyan tatlımızın üzerine dökelim.
- Buz dolabına üzeri açık bir şekilde koyalım ve 1 gece fırında dinlendikten sonra üzerine fıstık koyarak servis edelim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder