Tam Ölçülü Ağlayan Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Keki için:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı un
Islatmak için:
- 1.5 su bardağı süt
Üzeri için:
- 1.5 su bardağı süt
- 2 poşet krem şanti
Çikolata sos için:
- 1.5 su bardağı süt
- 1.5 su bardağı su
- 2.5 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 80 gram çikolata
Tam Ölçülü Ağlayan Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle çikolata sosunu yapıp soğumaya bırakalım. İyice soğuması gerekiyor.
- Süt, su, un, şeker ve kakaoyu tencereye alıp kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirelim.
- Kaynadıktan sonra üzerine tereyağı ve çikolata ekleyip eriyene kadar karıştırıp ocaktan alalım.
- Ara ara karıştırarak kabuk tutmasını engelleyerek soğumasını sağlayalım.
- Keki için yumurta ve toz şekeri mikserle 2-3 dk çırpalım.
- Üzerine süt, sıvı yağ ekleyip karıştıralım.
- Vanilya kabartma tozu un ve kakao ekleyip çırpalım.
- Yağladığımız büyük boy dikdörtgen borcama kek harcını boşaltalım.
- Zemine bir kaç kere vurarak hava kabarcıklarının çıkmasını sağlayalım.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dk pişirelim.
- Fırından alıp ılımaya bırakalım.
- Ilıyan kekin üzerine 1. 5 su bardağı sütü gezdirelim. İyice soğumasını bekleyelim.
- 1. 5 su bardağı süt ile 2 poşet kremşantiyi çırpalım.
- Tamamen soğuyan kekin üzerine kremşantiyi boşaltıp üzerini düzleyelim.
- Çikolata sosunu dökmeden dilimliyorum.
- Son olarak çikolata sosunu gezdirelim.
- Birkaç saat bu şekilde buzdolabında bekletip artık servis edebiliriz, afiyetle
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder