29 Mart 2023 Çarşamba

Tam Ölçülü Ağlayan Pasta Tarifi

 

Tam Ölçülü Ağlayan Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Keki için:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı un

Islatmak için:

  • 1.5 su bardağı süt

Üzeri için:

  • 1.5 su bardağı süt
  • 2 poşet krem şanti

Çikolata sos için:

  • 1.5 su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı su
  • 2.5 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 80 gram çikolata

    Tam Ölçülü Ağlayan Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle çikolata sosunu yapıp soğumaya bırakalım. İyice soğuması gerekiyor.
  • Süt, su, un, şeker ve kakaoyu tencereye alıp kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirelim.
  • Kaynadıktan sonra üzerine tereyağı ve çikolata ekleyip eriyene kadar karıştırıp ocaktan alalım.
  • Ara ara karıştırarak kabuk tutmasını engelleyerek soğumasını sağlayalım.
  • Keki için yumurta ve toz şekeri mikserle 2-3 dk çırpalım.
  • Üzerine süt, sıvı yağ ekleyip karıştıralım.
  • Vanilya kabartma tozu un ve kakao ekleyip çırpalım.
  • Yağladığımız büyük boy dikdörtgen borcama kek harcını boşaltalım.
  • Zemine bir kaç kere vurarak hava kabarcıklarının çıkmasını sağlayalım.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dk pişirelim.
  • Fırından alıp ılımaya bırakalım.
  • Ilıyan kekin üzerine 1. 5 su bardağı sütü gezdirelim. İyice soğumasını bekleyelim.
  • 1. 5 su bardağı süt ile 2 poşet kremşantiyi çırpalım.
  • Tamamen soğuyan kekin üzerine kremşantiyi boşaltıp üzerini düzleyelim.
  • Çikolata sosunu dökmeden dilimliyorum.
  • Son olarak çikolata sosunu gezdirelim.
  • Birkaç saat bu şekilde buzdolabında bekletip artık servis edebiliriz, afiyetle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder