Püreli Tepsi Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
Köftesi için;
- 600 gr kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 avuç maydanoz
- 1 adet yumurta
- 2-3 diş sarımsak
- 2,5 yemek kaşığı galeta unu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
Püresi için;
- 5-6 adet patates
- 1,5 su bardağı süt (300 ml)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı sıcak su (200 ml)
Üzerine;
- Domates
- Yeşil biber
Püreli Tepsi Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patatesli püre kebabının köftesi için soğan, yumurta, sarımsaklar ve maydanoz rondoya alarak tüm malzeme sos kıvamına gelinceye kadar rondoyu çalıştırın.
- Daha sonra karıştırma kabına kıyma, rondodan geçirilen malzemeler, galeta unu ve baharatlar ekleyerek güzelce yoğurun.
- Borcama köfte harcını elinizle bastırarak yayın.
- Bir kasede salçayı sıcak su ile incelterek kıymanın üzerine gezdirin.
- Tepsiyi fırına sürerek 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Bu arada patates püresinin hazırlanmasına geçebilirsiniz.
- Patatesleri haşlanmak için öncelikle kabukları soyup, küp küp doğrayarak tencereye alın.
- Üzerini geçecek kadar su ekleyin ve haşlanmak üzere ocağa alın.
- Haşlanan patatesleri ocaktan alın. Suyunu süzdürerek ayrı bir kaba aktarın.
- Üzerine tereyağını ve tuzu ekleyerek patates ezici yardımıyla patatesleri ezin. Patatesleri ezerken yavaş yavaş sütü ekleyin ve püre kıvamına getirin.
- Patatesler iyice krema gibi olduktan sonra kaşar peynirini ilave edip tahta kaşıkla biraz karıştırın. Böylelikle püreniz hazır olacak.
- Fırından aldığınız sıcak köftenin üzerine püreyi yayarak üzerini dilimlenmiş domatesler ve biberler ile süsleyip tekrar fırına sürerek 30 dakika daha pişirin.
- Domatesler eriyene kadar fırında tuttuktan sonra fırından alarak dilimleyip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder