29 Mart 2023 Çarşamba

Püreli Tepsi Kebabı Tarifi

 

Püreli Tepsi Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için;

  • 600 gr kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 avuç maydanoz
  • 1 adet yumurta
  • 2-3 diş sarımsak
  • 2,5 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Püresi için;

  • 5-6 adet patates
  • 1,5 su bardağı süt (300 ml)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı sıcak su (200 ml)

Üzerine;

  • Domates
  • Yeşil biber

    Püreli Tepsi Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesli püre kebabının köftesi için soğan, yumurta, sarımsaklar ve maydanoz rondoya alarak tüm malzeme sos kıvamına gelinceye kadar rondoyu çalıştırın.
  • Daha sonra karıştırma kabına kıyma, rondodan geçirilen malzemeler, galeta unu ve baharatlar ekleyerek güzelce yoğurun.
  • Borcama köfte harcını elinizle bastırarak yayın.
  • Bir kasede salçayı sıcak su ile incelterek kıymanın üzerine gezdirin.
  • Tepsiyi fırına sürerek 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Bu arada patates püresinin hazırlanmasına geçebilirsiniz.
  • Patatesleri haşlanmak için öncelikle kabukları soyup, küp küp doğrayarak tencereye alın.
  • Üzerini geçecek kadar su ekleyin ve haşlanmak üzere ocağa alın.
  • Haşlanan patatesleri ocaktan alın. Suyunu süzdürerek ayrı bir kaba aktarın.
  • Üzerine tereyağını ve tuzu ekleyerek patates ezici yardımıyla patatesleri ezin. Patatesleri ezerken yavaş yavaş sütü ekleyin ve püre kıvamına getirin.
  • Patatesler iyice krema gibi olduktan sonra kaşar peynirini ilave edip tahta kaşıkla biraz karıştırın. Böylelikle püreniz hazır olacak.
  • Fırından aldığınız sıcak köftenin üzerine püreyi yayarak üzerini dilimlenmiş domatesler ve biberler ile süsleyip tekrar fırına sürerek 30 dakika daha pişirin.
  • Domatesler eriyene kadar fırında tuttuktan sonra fırından alarak dilimleyip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder