Terbiyeli Havuçlu Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet büyük tavuk budu yada göğüs eti
- Yarım su bardağı tel şehriye
- 1 adet havuç
- 1 tutam maydanoz
- 1/5 litre su
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz ,karabiber
Terbiyesi için;
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- Yarım limon suyu
Terbiyeli Havuçlu Tavuk Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavuk budunu tencereye koyalım ,bir buçuk litre suyu üzerine koyalım pişirelim.
- Pişen tavuk budunu ince didikleyelim .
- Tencereye sıvı yağ koyalım, rendelediğimiz havucu koyup bir kaç dakika kavuralım.
- Üzerine tavuğu pişirdiğimiz suyu süzerek havuçların üzerine ilave edelim.
- Tuzunu koyalım damak zevkimize göre karabiber arzuya göre karıştıralım.
- Kaynamaya başlayınca tel şehriyeyi ilave edelim.
- Şehriye pişmeye yakın tavukları ilave edelim bir kaç dakika bu şekilde kaynatalım.
- Bir tasın içine un, yoğurt ,yumurta ,limon suyunu koyup pürüzsüz olana kadar çırpalım .
- Kepçeyle çorbanın suyundan terbiyenin üzerine koyarken aynı zamanda çırpalım ki terbiye kesilmesin.
- Terbiyemizi çorbamıza karıştırarak yavaş yavaş dökelim bir kaç dakika da bu şekilde kaynatıp ocağı kapatalım.
- İnce doğranmış maydanozu çorbaya koyup servis edebiliriz afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder