29 Mart 2023 Çarşamba

Vezir Parmağı Tarifi

 

Vezir Parmağı Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 125 gram tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 3,5 su bardağı un

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Bulamak için;

  • İrmik

    Vezir Parmağı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbeti hazırlayalım. Şeker ve suyu tencereye alıp ocağı açalım içine bir dilim limon atalım kaynamasını bekleyelim.
  • Kaynadıktan sonra altını kısarak 10 dakika daha pişirelim.
  • Daha sonra şerbeti soğumaya bırakalım.
  • Hamuru için yoğurma kabına yoğurt, yumurta,şeker ve sıvı yağ ekleyip katıştıralım.
  • Daha sonra oda sıcaklığındaki tereyağı, kabartma tozu, vanilya ve yavaş yavaş unu ilave ederek elimizle yoğuralım.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucumuzda yuvarlayarak parmak şeklini verelim.
  • Şekillendirdiğimiz hamurların her tarafını güzelce irmiğe bulayalım.
  • Fırın tepsisine aralıklı olarak dizdiğimiz tatlılarımızı önceden ısıttığımız 170 derece fırında 30-35 dakika arası pişmeye bırakalım.
  • Fırından çıkardığımız sıcak tatlının üzerine soğuyan şerbeti gezdirelim.
  • 1-2 saat kadar dinlenmeye bırakalım.
  • Daha sonra istediğimimiz gibi servis edelim. Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder