14 Mart 2023 Salı

Yumuşacık Pastane Poğaçası (Tam Ölçülü) Tarifi

 

Yumuşacık Pastane Poğaçası (Tam Ölçülü) Tarifi İçin Malzemeler

Bardak ölçüsü 200 ml

  • 4 su bardağı un (500 gr)
  • 250 gram tereyağı
  • 2 yumurta
  • 4 tatlı kaşığı instant maya (16 gr)
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı süt (140 gr)
  • 4 tatlı kaşığı toz şeker (24 gr)
  • 3 çay kaşığı tuz (12 gr)

İç harcı için:

  • 1 kase beyaz peynir
  • 1/4 (çeyrek) çay bardağı su

Üstü için:

  • 2 yumurta sarısı
  • Çörek otu, susam

    Yumuşacık Pastane Poğaçası (Tam Ölçülü) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Unu ve tuzu karıştırıp tezgaha dökün ve ortasını açın.
  • Toz şekeri, mayayı ve sütü çukur kısma döküp iyice karıştırın.
  • Tereyağı ve yumurtaları ekleyin ve unu dıştan içeri doğru alarak yoğurmaya başlayın.
  • Hamurun içindeki tereyağın iyice erimiş olmasına dikkat edin.
  • Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  • Streç film ile kapatıp 15 dk. Dinlendirin.
  • Hamuru, her biri mandalina büyüklüğünde olacak şekilde parçalara bölerek elinizle yuvarlayın. (60’ar gr).
  • Üzerilerine temiz bir bez örtüp 10 dk. Dinlendirin.
  • İç harcı için; beyaz peyniri ve suyu karıştırıp iyice ezin.
  • Bezeleri yuvarlak açın ve avucunuzun alt kısmıyla ortasına bastırın.
  • Peyniri çukur kısma koyup hamuru kapatın.
  • Hamurun uç kısmını avucunuzun alt kısmıyla bastırarak kapatın.
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin ve üzerini temiz bir bezle örtüp 30-40 dk. Dinlendirin.
  • Üzerilerine yumurta sarısı sürün.
  • Çörek otu veya susam serpin.
  • 175° önceden ısıtılmış fırında 20-21 dk. Boyunca kontrollü olarak pişirin.Afiyet olsun. 😍.
  • Not:✅.

    • 📍eğer hamur yoğurma makinesinde yapacaksanız tüm hamur malzemelerini mikser kabına alarak 5-6 dk. Yoğurun.
    • 📍ben 16 adet poğaça elde ettim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder