Yumuşacık Pastane Poğaçası (Tam Ölçülü) Tarifi İçin Malzemeler
Bardak ölçüsü 200 ml
- 4 su bardağı un (500 gr)
- 250 gram tereyağı
- 2 yumurta
- 4 tatlı kaşığı instant maya (16 gr)
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı süt (140 gr)
- 4 tatlı kaşığı toz şeker (24 gr)
- 3 çay kaşığı tuz (12 gr)
İç harcı için:
- 1 kase beyaz peynir
- 1/4 (çeyrek) çay bardağı su
Üstü için:
- 2 yumurta sarısı
- Çörek otu, susam
Yumuşacık Pastane Poğaçası (Tam Ölçülü) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Unu ve tuzu karıştırıp tezgaha dökün ve ortasını açın.
- Toz şekeri, mayayı ve sütü çukur kısma döküp iyice karıştırın.
- Tereyağı ve yumurtaları ekleyin ve unu dıştan içeri doğru alarak yoğurmaya başlayın.
- Hamurun içindeki tereyağın iyice erimiş olmasına dikkat edin.
- Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin.
- Streç film ile kapatıp 15 dk. Dinlendirin.
- Hamuru, her biri mandalina büyüklüğünde olacak şekilde parçalara bölerek elinizle yuvarlayın. (60’ar gr).
- Üzerilerine temiz bir bez örtüp 10 dk. Dinlendirin.
- İç harcı için; beyaz peyniri ve suyu karıştırıp iyice ezin.
- Bezeleri yuvarlak açın ve avucunuzun alt kısmıyla ortasına bastırın.
- Peyniri çukur kısma koyup hamuru kapatın.
- Hamurun uç kısmını avucunuzun alt kısmıyla bastırarak kapatın.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin ve üzerini temiz bir bezle örtüp 30-40 dk. Dinlendirin.
- Üzerilerine yumurta sarısı sürün.
- Çörek otu veya susam serpin.
- 175° önceden ısıtılmış fırında 20-21 dk. Boyunca kontrollü olarak pişirin.Afiyet olsun. 😍.
- 📍eğer hamur yoğurma makinesinde yapacaksanız tüm hamur malzemelerini mikser kabına alarak 5-6 dk. Yoğurun.
- 📍ben 16 adet poğaça elde ettim.
Not:✅.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder