4 Kaşık Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı Kırmızı Mercimek
- 1 yemek kaşığı Yeşil Mercimek
- 1 yemek kaşığı Pirinç
- 1 yemek kaşığı Pilavlık Bulgur
- 6 su bardağı su (1200 ml)
Terbiyesi için;
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı ılık su (200 ml)
Sosu için;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
4 Kaşık Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kırmızı mercimek, yeşil mercimek, pirinç ve bulguru tel süzgece alalım ve yıkayalım.
- Yıkadığımız bakliyatları tencereye alalım. Üzerine su ekleyerek haşlanmaya bırakalım.
- Terbiyesi için karıştırma kabına yoğurt, yumurta sarısı ve unu alarak karıştıralım.
- Ilık suyu yavaş yavaş ekleyerek terbiyeyi ılıtalım. Bu aşamada suyu eklerken bir yandan da karıştırmayı unutmayalım.
- Çorbamızı karıştırırken bir yandan da terbiyeyi çorbaya ilave edelim.
- Üzerinin sosu için sos tavasına tereyağını alarak eritelim.
- Küçük küçük doğranmış soğanı ilave ederek kavuralım.
- Tuz, tatlı kırmızı toz biber, kuru nane ve karabiberi ekleyerek karıştıralım.
- Hazırladığımız sosu kaynayan çorbanın üzerine gezdirerek karıştıralım.
- Güzelce karıştırdığımız 4 kaşık çorbamız servise hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder