Güllaç Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gram güllaç
- 2 litre süt
- 1,5 su bardağı şeker
- 1,5 paket vanilya
- 1 kutu krema
- 1 kase fındık içi
- İsteğe bağlı 3 yemek kaşığı gül suyu
Süslemek için;
- Fıstık
- Frambuaz
Güllaç Tarifi Nasıl Yapılır?
- Şeker, süt, vanilyayı uygun bir tencereye alarak ocağa alalım ve kaynamaya bırakalım. Kaynamaya başladıktan sonra 2 dakika kaynatıp karıştırdıktan sonra soğumaya bırakalım.
- İlk sıcağı çıkan şerbetimize kremamızı ekleyelim.
- Şerbetin olması gereken sıcaklığı yoğurt mayalama sıcaklığı kıvamına geldiğinde kullanmaya hazır demektir soğuk olmasın dikkat edin yoksa güllaç yaprakları yumuşamayacak.
- Benim kullandığım borcam orta boyda siz daha küçük ve büyük kullanacaksanız malzemeyi ona göre artırıp azaltabilirsiniz.
- Borcama ilk bir kepçe şerbetimizden döküp üstüne güllaç yapraklarını alalım bu şekilde borcamımız dolana kadar devam edelim.
- Ben fındıkları üç kat olacak şekilde kullandım siz dilerseniz sadece orta kata gelecek şekilde de kullanabilirsiniz.
- Hazır olan güllacımızı buzdolabına alarak 2 saat kadar dinlendirelim sonrasında servis edebilirsiniz.
- Şerbetimizden 1 bardak ayırıp güllacı servis edeceğiniz zaman dilimleyip üstüne şerbeti dökersiniz görüntüsü canlı ve güzel olacaktır☺️ Deneyeceklere afiyet şifa olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder