17 Nisan 2023 Pazartesi

Güllaç Tarifi

 

Güllaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram güllaç
  • 2 litre süt
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1,5 paket vanilya
  • 1 kutu krema
  • 1 kase fındık içi
  • İsteğe bağlı 3 yemek kaşığı gül suyu

Süslemek için;

  • Fıstık
  • Frambuaz

    Güllaç Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Şeker, süt, vanilyayı uygun bir tencereye alarak ocağa alalım ve kaynamaya bırakalım. Kaynamaya başladıktan sonra 2 dakika kaynatıp karıştırdıktan sonra soğumaya bırakalım.
  • İlk sıcağı çıkan şerbetimize kremamızı ekleyelim.
  • Şerbetin olması gereken sıcaklığı yoğurt mayalama sıcaklığı kıvamına geldiğinde kullanmaya hazır demektir soğuk olmasın dikkat edin yoksa güllaç yaprakları yumuşamayacak.
  • Benim kullandığım borcam orta boyda siz daha küçük ve büyük kullanacaksanız malzemeyi ona göre artırıp azaltabilirsiniz.
  • Borcama ilk bir kepçe şerbetimizden döküp üstüne güllaç yapraklarını alalım bu şekilde borcamımız dolana kadar devam edelim.
  • Ben fındıkları üç kat olacak şekilde kullandım siz dilerseniz sadece orta kata gelecek şekilde de kullanabilirsiniz.
  • Hazır olan güllacımızı buzdolabına alarak 2 saat kadar dinlendirelim sonrasında servis edebilirsiniz.
  • Şerbetimizden 1 bardak ayırıp güllacı servis edeceğiniz zaman dilimleyip üstüne şerbeti dökersiniz görüntüsü canlı ve güzel olacaktır☺️ Deneyeceklere afiyet şifa olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder