Airfryer Patlıcan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet patlıcan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Soğuk su (üzerini geçecek kadar)
- Sıvı yağ
- Domates sosu
Köftesi için;
- 350 gr kıyma
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- 1 adet yumurta
- 1 adet kuru soğan
- 1 tutam maydanoz
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
Airfryer Patlıcan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yıkadığımız ve uç kısımlarını kestiğimiz patlıcanları çöp şişlere geçirelim.
- Ardından spiral bir şekilde kesik atalım.
- Geniş bir kaba alarak üzerine su ve tuz ekleyelim. Ardından acısının çıkması için 20 dakika tuzlu suda bekletelim.
- Köfte harcı için yoğurma kabına kıyma, rendelenmiş soğan, galeta unu, yumurta, ince kıyılmış maydanoz, tuz, pul biber ve karabiberi alarak güzelce yoğuralım.
- Patlıcanların arasındaki boşlukları hazırladığımız köfte harcı ile dolduralım.
- Domates sosunu airfryer haznesine alalım.
- Üzerine hazırladığımız patlıcan kebaplarını yerleştirelim.
- Son olarak fırça ile üzerlerine sıvı yağ sürelim ve 180 °C’de 20 dakika pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda patlıcan kebaplarımız servise hazır. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder