8 Nisan 2023 Cumartesi

Airfryer Patlıcan Kebabı Tarifi

 

Airfryer Patlıcan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet patlıcan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Soğuk su (üzerini geçecek kadar)
  • Sıvı yağ
  • Domates sosu

Köftesi için;

  • 350 gr kıyma
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber

    Airfryer Patlıcan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yıkadığımız ve uç kısımlarını kestiğimiz patlıcanları çöp şişlere geçirelim.
  • Ardından spiral bir şekilde kesik atalım.
  • Geniş bir kaba alarak üzerine su ve tuz ekleyelim. Ardından acısının çıkması için 20 dakika tuzlu suda bekletelim.
  • Köfte harcı için yoğurma kabına kıyma, rendelenmiş soğan, galeta unu, yumurta, ince kıyılmış maydanoz, tuz, pul biber ve karabiberi alarak güzelce yoğuralım.
  • Patlıcanların arasındaki boşlukları hazırladığımız köfte harcı ile dolduralım.
  • Domates sosunu airfryer haznesine alalım.
  • Üzerine hazırladığımız patlıcan kebaplarını yerleştirelim.
  • Son olarak fırça ile üzerlerine sıvı yağ sürelim ve 180 °C’de 20 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda patlıcan kebaplarımız servise hazır. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder