Rulo Tepsi Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 tane hazır yufka
Sos için
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Yarım paket erimiş tereyağı (125 gr)
İç harcı için
- 500 gr ıspanak
- 1 su bardağı kadar ufalanmış beyaz peynir
- 1 kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı silme karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzerine
- Susam
Rulo Tepsi Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk önce ıspanakları yıkayıp doğrayın ve iyice süzdürün.
- Sonra soğanı doğrayın ve sıvı yağ ile az kavurun soğumaya bırakın.
- Sos için bütün malzemeyi karıştırın.
Ispanayı bir legene ilave edin üzerine tuz ekip karıştırın. - Sulanan ıspanağın suyunu iyice sıkın ve bir büyük kaseye alın içine baharatları peyniri ve soğanı ekleyin iyice karıştırın.
- Yufkanın birini tezgaha serin ve ikiye bölün.
- Sosu her yerine gelicek şekilde fırçayla sürün, erimiş tereyağından 1-2 kaşık alıp yufkanın üzarine gezdirin her iki yufkada bir yapın.
- Düz olan kısmına uzunlamasına ıspanağı serpiştirin.
- Kenarlarından iki parmak kadar içeri kaptın ve rulo gibi sarın.
- Tepsinin ortasına etrafında döndürerek sarın.
- Kalan diğer yufkalarıda aynı işlemi yapın.
- Üzerine kalan sosu döküp susam serpiştirin. 200 derece alt üst pişirin ,afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder