Ay Çöreği Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 150 gram tereyağ
- 125 gram su
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 20 gram yaş maya
- Aldığı kadar un
Üzerine sürmek için
- 2 tane yumurta sarısı ve fındık veya badem kırıntısı
İç malzemesi için
- Kalan kek en az 2 su bardağı kadar (çekilmiş halde)
- Kuru üzüm
- Fındık parçaları
- 2-3 kaşık kadar kakao
- Kıvam vermek için, süt
Ay Çöreği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Keki rondodan geçirelim. İçine kuru üzüm,fındık parçaları ve kakao ekleyelim.
- Yumuşak ele yapışmayan bir kıvam alana kadar süt ekleyelim.
- Yumurta,şeker,tereyağ,su ,mahlep ve mayayı karıştırarak tüm malzemeleri yoğuralım.
- Sonra unu ekleyelim.
- Kabarmasını istemediğimiz için yuvarlak servis tabağı büyüklüğünde açalım.
- Üçgen şekilde kesip aralarına hazırladığımız iç malzemeleri koyup sarıp şekil verelim.
- Sonra yumurta sarısı sürüp çatalla çizelim fındık döküp 180 c de pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder