23 Nisan 2023 Pazar

Ay Çöreği Tarifi

 

Ay Çöreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 150 gram tereyağ
  • 125 gram su
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 20 gram yaş maya
  • Aldığı kadar un

Üzerine sürmek için

  • 2 tane yumurta sarısı ve fındık veya badem kırıntısı

İç malzemesi için

  • Kalan kek en az 2 su bardağı kadar (çekilmiş halde)
  • Kuru üzüm
  • Fındık parçaları
  • 2-3 kaşık kadar kakao
  • Kıvam vermek için, süt

    Ay Çöreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Keki rondodan geçirelim. İçine kuru üzüm,fındık parçaları ve kakao ekleyelim.
  • Yumuşak ele yapışmayan bir kıvam alana kadar süt ekleyelim.
  • Yumurta,şeker,tereyağ,su ,mahlep ve mayayı karıştırarak tüm malzemeleri yoğuralım.
  • Sonra unu ekleyelim.
  • Kabarmasını istemediğimiz için yuvarlak servis tabağı büyüklüğünde açalım.
  • Üçgen şekilde kesip aralarına hazırladığımız iç malzemeleri koyup sarıp şekil verelim.
  • Sonra yumurta sarısı sürüp çatalla çizelim fındık döküp 180 c de pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder