23 Nisan 2023 Pazar

El Açması Peynirli Börek Tarifi

 

El Açması Peynirli Börek Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 6 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kay kaşığı kuru maya
  • 1 adet yumurta
  • Aldığı kadar su

İçine;

  • 2 kase salamura peynir
  • 2 kase lor
  • 1 tutam maydanoz

Üzeri için;

  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Susam ve çörekotu

    El Açması Peynirli Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için; bütün malzemeleri katıp yumuşak ele yapışmayan bir hamur yapalım.
  • 7 eşit bezeye ayırıp tek tek açalım içine büyük bir kasede lor, peynir ve maydanozu karıştırıp açtığımız yufkaya bir miktar serpelim, 3 yemek kaşığı sıvı yağda ekleyip, yufkayı rulo yapıp yağlanmış fırın tepsisine dizelim.
  • Diğer bezelerede aynı işlemi yapıp en üstüne 1 kaseye 3 yemek kaşığı yoğurt,1 yumurta koyup çırpalım ve sürelim susam ve çörek otu serpip 1 yemek kaşığı tereyağını nohut büyüklüğünde üzerine koyalım.
  • 170 derecede üzeri kızarana kadar pişirin 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder