El Açması Peynirli Börek Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 6 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kay kaşığı kuru maya
- 1 adet yumurta
- Aldığı kadar su
İçine;
- 2 kase salamura peynir
- 2 kase lor
- 1 tutam maydanoz
Üzeri için;
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Susam ve çörekotu
El Açması Peynirli Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamuru için; bütün malzemeleri katıp yumuşak ele yapışmayan bir hamur yapalım.
- 7 eşit bezeye ayırıp tek tek açalım içine büyük bir kasede lor, peynir ve maydanozu karıştırıp açtığımız yufkaya bir miktar serpelim, 3 yemek kaşığı sıvı yağda ekleyip, yufkayı rulo yapıp yağlanmış fırın tepsisine dizelim.
- Diğer bezelerede aynı işlemi yapıp en üstüne 1 kaseye 3 yemek kaşığı yoğurt,1 yumurta koyup çırpalım ve sürelim susam ve çörek otu serpip 1 yemek kaşığı tereyağını nohut büyüklüğünde üzerine koyalım.
- 170 derecede üzeri kızarana kadar pişirin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder