17 Nisan 2023 Pazartesi

Tavada Patlıcan Börek Tarifi

 

Tavada Patlıcan Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet patlıcan
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet kapya biber
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı

Sos için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı mısır unu
  • Yarım çay bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Bir kaç dal maydanoz

Üzerine;

  • 3 yemek kaşığı kaşar rendesi

    Tavada Patlıcan Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları alacalı soyup tuzlu su içinde 10 dakika bekletin.
  • Siyah suyu çıktıktan sonra tekrar sudan geçirip sürdürün.
  • İnce ince dilimleyerek küp küp doğrayın tavaya yağı koyun patlıcanları içine koyup iyice kızartın.
  • Patlıcan yağı çok çektiği için ihtiyaç halinde yağ ilave edebilirsiniz.
  • Patlıcanların üzerine doğranmış soğanı sarımsak ve biberi ekleyin.Yumuşayana kadar pişirin.
  • Ayrı bir kasede yumurta süt ,un ,doğranmış maydanoz ve baharatları çırpın.
  • Pişen patlıcanın üzerine dökün kapağını kapatın.
  • Daha sonra rende kaşar serpiştirin.
  • Kaşar da eridikten sonra dilimleyerek sıcak olarak servis yapın.
  • Afiyet olsun.

    Not;

    Böreği yaparken önce patlıcanları kızartmak gerekiyor lezzeti burda.

    Daha sonrada diğer malzemeleri koyun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder