Beyaz Mozaik Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gram bisküvi (Petibör, burçak, kedidili, cicibebe vs.)
- 100 gram süt (1 çay bardağı )
- 100 gram tereyağ
- 150 gram beyaz çikolata
- 60 gram frambuaz (Veya başka orman meyvesi )
- ️Dilerseniz limon kabuğu rendesi de sosa ekleyebilirsiniz (Daha da ferah olur, videoda söylemeyi unuttum)
Süs için (Tercihe bağlı)
- 100 gram eritilmiş beyaz çikolata
- 1 tatlı kaşığı sıvıyağ
- Öğütülmüş hindistan cevizi
Beyaz Mozaik Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle sosu hazırlayalım. Tencereye sütü ve tereyağını alalım. Orta ateşte ısıtalım.
- Tereyağ erimeye başlayınca beyaz çikolatayı da ilave edelim.
- Çikolata ve tereyağ tamamen eridikten sonra ocağı kapatalım ve sosu kenara alalım.
- Derin ve büyük bir kâseye bisküvileri alalım ve elimizle parçalayalım. Çok ufaltmaya gerek yok.
- Üzerine frambuazları ekleyelim ve ılınmış olan sosu da üzerine gezdirelim ve güzelce harmanlayalım. 🕣
- Harcı hazırladıktan sonra streç film serdiğimiz baton kek kalıbına dökelim.
- Streç film ile örttükten sonra da ellerimizle sıkıca bastıralım.
- Kalıbı dikdörtgen olsun diye ve en az 3-4 saat buzdolabında çekmesini bekleyelim. Bu tarif mükemmel oldu mutlaka bu tarifi deneyin diyorum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder