Bulgur Pilavı Yatağında Tüm Tavuk Tandır Tarifi İçin Malzemeler
- 1 bütün tavuk
- 5 adet patates
- 1 kuru soğan
Sosu için
- 2 yemek yoğurt
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı isot
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Tuz
- 3- 4 yemek sıvı yağ
- 1 diş sarımsak
Pilav malzemesi için
- 1 çay bardağı arpa şehriye
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- Yarım çay bardağına yakın sıvı yağ
- Tuz
- 1 su bardağı tavuk suyu + üzerini geçecek kadar sıcak su
Bulgur Pilavı Yatağında Tüm Tavuk Tandır Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yemeğimize ilk önce tavuğumuzu soslama ile başlayalım. Sos malzemelerini derin bir kabın içine alıp iyice karıştıralım.
- Tüm halde tavuğumuzu sosa bir güzel bulayalım sostan birkaç kaşık alıp tavuğun içini dolduralım.
- Yarım saat bir saat kadar dinlendirelim.
- Daha sonra tavuğumuzu düdüklü tencereye yerleştirelim. Tüm halde 4-5 adet patates ilave edelim.
- Kapağını kapatalım.
- Düdüklünüzün pişirme süresine göre 15-20 dakikada pişirelim.
- Daha sonra borcam tepsiye alıp 200 derecelik fırında üstü tamamen kızarana dek pişirelim.
- Yanında servis yapmak için bulgur pilavını pişirelim.
- Tenceremize önce yağ alıp şehriyeleri kavuralım.
- Daha sonra yıkanmış olan bulgularımızı ilave edelim.
- Önceden dondurduğunda olan tavuk suyunu kullandım ben arkadaşlar tavuk suyunuz yoksa da sorun değil sadece suyla da pişirebilirsiniz.
Tavuk tandırımız bulgur pilavı eşliğinde servise hazır kolay ve de lezzeti şahane olan bu tarifimi mutlaka denemenizi tavsiye ederim yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder