27 Nisan 2023 Perşembe

Bulgur Pilavı Yatağında Tüm Tavuk Tandır Tarifi

 

Bulgur Pilavı Yatağında Tüm Tavuk Tandır Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bütün tavuk
  • 5 adet patates
  • 1 kuru soğan

Sosu için

  • 2 yemek yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı isot
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • 3- 4 yemek sıvı yağ
  • 1 diş sarımsak

Pilav malzemesi için

  • 1 çay bardağı arpa şehriye
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • Yarım çay bardağına yakın sıvı yağ
  • Tuz
  • 1 su bardağı tavuk suyu + üzerini geçecek kadar sıcak su

    Bulgur Pilavı Yatağında Tüm Tavuk Tandır Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yemeğimize ilk önce tavuğumuzu soslama ile başlayalım. Sos malzemelerini derin bir kabın içine alıp iyice karıştıralım.
  • Tüm halde tavuğumuzu sosa bir güzel bulayalım sostan birkaç kaşık alıp tavuğun içini dolduralım.
  • Yarım saat bir saat kadar dinlendirelim.
  • Daha sonra tavuğumuzu düdüklü tencereye yerleştirelim. Tüm halde 4-5 adet patates ilave edelim.
  • Kapağını kapatalım.
  • Düdüklünüzün pişirme süresine göre 15-20 dakikada pişirelim.
  • Daha sonra borcam tepsiye alıp 200 derecelik fırında üstü tamamen kızarana dek pişirelim.
  • Yanında servis yapmak için bulgur pilavını pişirelim.
  • Tenceremize önce yağ alıp şehriyeleri kavuralım.
  • Daha sonra yıkanmış olan bulgularımızı ilave edelim.
  • Önceden dondurduğunda olan tavuk suyunu kullandım ben arkadaşlar tavuk suyunuz yoksa da sorun değil sadece suyla da pişirebilirsiniz.
  • Tavuk tandırımız bulgur pilavı eşliğinde servise hazır kolay ve de lezzeti şahane olan bu tarifimi mutlaka denemenizi tavsiye ederim yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder