Kaşarlı Tepsi Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 3 su bardağı un
- 1 çay bardağı ılık su (120 ml)
- 1 çay bardağı ılık süt (120 ml)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket instant kuru hamur mayası
Üzeri için;
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı yoğurt
- Kaşar peyniri
- Siyah zeytin
Piştikten sonra;
- Tereyağı
- Maydanoz
Kaşarlı Tepsi Poğaçası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hamuru için unu yoğurma kabına alalım. Maya şeker ve tuzu ekleyip karıştıralım.
- Ortasında bi havuç oluşturup, sıvı yağ, süt ve ılık suyu ilave edelim.
- Elimizle hamuru yoğurmaya başlayalım. Biraz ele yapışan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğuralım, daha sonra hamuru toparlayıp üzerini önce streç filmle kapatalım. Sonra bir örtüye sararak 1 saat mayalanmaya bırakalım.
- Hamurun mayalı gelince elimizle tekrar toparlayıp havasını alalım. Ardından un serptiğimiz tezgaha alıp tepsi boyutunda açalım.
- Hamuru pişirme kağıdı serili tepsiye aktarıp bir rulet yardımıyla kareler halinde keselim. İstediğiniz farklı şekillerde de kesebilirsiniz.
- Üzerine çırpılmış yumurta sürüp kesiklere kaşar peyniri yerleştirelim.
- Karelerin ortasına zeytin dilimleri koyalım. Bu kısım tamamen size kalmış, ben bu şekilde hazırlamayı seçtim ama isterseniz çeri domates dilimleri de koyabilirsiniz veya çörek otu serpebilirsiniz.
- Kaşarlı tepsi poğaçamız fırına girmeye hazır. Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında, alt üst fansız ayarda, 25 dakika pişmeye bırakalım. Peynirleri eriyip üzeri kızardığında fırından alabiliriz.
- Sıcağıyla servis etmenizi öneririm. Servis etmeden üzerine eritilmiş tereyağı sürdüm fırça ile bu tamamen size kalmış, biraz da renk olması için maydanoz serpiştirdim :) Şimdiden herkese afiyet olsun.
Not; Kullanılan tepsinin çapı; 31 cm. Mayalamak için kullandığınız süt ve suyun ılık olmasına mutlaka dikkat edin. Ayrıca bu tarifte instant maya yerine yarım paket yaş maya da kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder