27 Nisan 2023 Perşembe

Kaşarlı Tepsi Poğaçası Tarifi

 

Kaşarlı Tepsi Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 3 su bardağı un
  • 1 çay bardağı ılık su (120 ml)
  • 1 çay bardağı ılık süt (120 ml)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket instant kuru hamur mayası

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt
  • Kaşar peyniri
  • Siyah zeytin

Piştikten sonra;

  • Tereyağı
  • Maydanoz

    Kaşarlı Tepsi Poğaçası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle hamuru için unu yoğurma kabına alalım. Maya şeker ve tuzu ekleyip karıştıralım.
  • Ortasında bi havuç oluşturup, sıvı yağ, süt ve ılık suyu ilave edelim.
  • Elimizle hamuru yoğurmaya başlayalım. Biraz ele yapışan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğuralım, daha sonra hamuru toparlayıp üzerini önce streç filmle kapatalım. Sonra bir örtüye sararak 1 saat mayalanmaya bırakalım.
  • Hamurun mayalı gelince elimizle tekrar toparlayıp havasını alalım. Ardından un serptiğimiz tezgaha alıp tepsi boyutunda açalım.
  • Hamuru pişirme kağıdı serili tepsiye aktarıp bir rulet yardımıyla kareler halinde keselim. İstediğiniz farklı şekillerde de kesebilirsiniz.
  • Üzerine çırpılmış yumurta sürüp kesiklere kaşar peyniri yerleştirelim.
  • Karelerin ortasına zeytin dilimleri koyalım. Bu kısım tamamen size kalmış, ben bu şekilde hazırlamayı seçtim ama isterseniz çeri domates dilimleri de koyabilirsiniz veya çörek otu serpebilirsiniz.
  • Kaşarlı tepsi poğaçamız fırına girmeye hazır. Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında, alt üst fansız ayarda, 25 dakika pişmeye bırakalım. Peynirleri eriyip üzeri kızardığında fırından alabiliriz.
  • Sıcağıyla servis etmenizi öneririm. Servis etmeden üzerine eritilmiş tereyağı sürdüm fırça ile bu tamamen size kalmış, biraz da renk olması için maydanoz serpiştirdim :) Şimdiden herkese afiyet olsun.
  • Not; Kullanılan tepsinin çapı; 31 cm. Mayalamak için kullandığınız süt ve suyun ılık olmasına mutlaka dikkat edin. Ayrıca bu tarifte instant maya yerine yarım paket yaş maya da kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder