Cevizpare Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Şerbeti için;
- 2,5 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- Birkaç damla limon suyu
Hamuru için;
- 125 gram oda ısısında yumuşamış tereyağı
- 2 adet yumurta (1 inin sarısı üzerine)
- Yarım çay bardağı irmik
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu (tepeli)
- 1 paket vanilya
- 3 çay bardağı un
- 1 çay bardağı ince öğütülmüş ceviz içi
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
- Tatlı sayısı kadar ceviz içi
Cevizpare Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak şerbetini hazırlayalım şerbeti soğuk tatlımız sıcak olmalı.
- Tencereye su ,ve şeker alınır kaynamaya bırakılır birkaç damla limon suyu ilave edip 5 dakika kaynatılır ardından kenara alınıp soğumaya bırakılır.
- Hamuru için; uygun bir kapta un hariç diğer malzemeleri karıştırılır ve un azar azar ilave edilir, sert olmayan ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
- Hamurdan küçük parçalar alınır ve ceviz büyüklüğünde bezeler hazırlanır ve tabanı yağlanmış fırın tepsisine dizilir üzerine yumurta sarısı sürülelerek ceviz içi hafif bastırılır bu şekilde tüm hamur yapılarak bitirilir.
- 180 derecede önceden ısıtılmış alt üst ayar fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirilir.
- Tatlımızın içinde ceviz olması renginin koyulaşmasına sebep oluyor. Fırından çıkarttığımız tatlımız sıcakken üzerine soğuk şerbeti gezdiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder