23 Nisan 2023 Pazar

Cevizpare Tatlısı Tarifi

 

Cevizpare Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Şerbeti için;

  • 2,5 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu

Hamuru için;

  • 125 gram oda ısısında yumuşamış tereyağı
  • 2 adet yumurta (1 inin sarısı üzerine)
  • Yarım çay bardağı irmik
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu (tepeli)
  • 1 paket vanilya
  • 3 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı ince öğütülmüş ceviz içi

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Tatlı sayısı kadar ceviz içi

    Cevizpare Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak şerbetini hazırlayalım şerbeti soğuk tatlımız sıcak olmalı.
  • Tencereye su ,ve şeker alınır kaynamaya bırakılır birkaç damla limon suyu ilave edip 5 dakika kaynatılır ardından kenara alınıp soğumaya bırakılır.
  • Hamuru için; uygun bir kapta un hariç diğer malzemeleri karıştırılır ve un azar azar ilave edilir, sert olmayan ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
  • Hamurdan küçük parçalar alınır ve ceviz büyüklüğünde bezeler hazırlanır ve tabanı yağlanmış fırın tepsisine dizilir üzerine yumurta sarısı sürülelerek ceviz içi hafif bastırılır bu şekilde tüm hamur yapılarak bitirilir.
  • 180 derecede önceden ısıtılmış alt üst ayar fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirilir.
  • Tatlımızın içinde ceviz olması renginin koyulaşmasına sebep oluyor. Fırından çıkarttığımız tatlımız sıcakken üzerine soğuk şerbeti gezdiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder