Domates Yatağında Et Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo kuşbaşı et
- 1 kg domates
- Yarım kg köy biberi
- 1 baş sarımsak
- Yarım yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
Domates Yatağında Et Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle etlerimizi düdüklü tencereye koyup yaklaşık 15 dk haşlayalım ve haşlandıktan sonra soğumaya bırakalım.
- Daha sonra domateslerin kabuklarını soyarak minik minik doğrayalım ve tencereye yayalım.
- Aynı şekilde biberleri de ufak ufak keselim ve onları da domatesin üstüne dökelim.
- Sarımsakları da temizleyip bütün halinde yerleştirelim.
- Baharatlarını ve yağını ekleyip beş dakika pişirelim.
- Bu arada etlerimizi de pişmekte olan domateslerin üzerine dökelim ve domatesler suyunu çekene kadar pişirelim. Çok ama çok lezzetli bir tarif. Şimdiden deneyenlere afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder