3 Nisan 2023 Pazartesi

Kruvasan Börek Tarifi

 

Kruvasan Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • 50gr tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çimdik tuz
  • İçine, beyaz peynir
  • Üzerine, yumurta sarısı

    Kruvasan Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tereyağı eritilir sıvı yağ ,nişasta ,un, sirke ve tuz iyice çırpılır.
  • Yufka açılır ve her karına bu karışımdan iyice sürülür.
  • İki parmak genişliğinde kesilir, resimdeki gibi içine peynir konup kenarı kıvormasan sarılır yumurta sarısı sürülüp pişirilir.
  • 180 derecede kontrollü bir şekilde pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder