Kruvasan Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yufka
- 50gr tereyağı
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 çimdik tuz
- İçine, beyaz peynir
- Üzerine, yumurta sarısı
Kruvasan Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tereyağı eritilir sıvı yağ ,nişasta ,un, sirke ve tuz iyice çırpılır.
- Yufka açılır ve her karına bu karışımdan iyice sürülür.
- İki parmak genişliğinde kesilir, resimdeki gibi içine peynir konup kenarı kıvormasan sarılır yumurta sarısı sürülüp pişirilir.
- 180 derecede kontrollü bir şekilde pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder