Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
Şerbeti için;
- 2,5 su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su
- 1 ince dilim limon
Hamuru için;
- 2 yumurta (1 tam, birinin sadece akı)
- 250 gram tereyağ veya margarin
- 1/2 (yarım) su bardağı pudra şekeri
- 1/2 (yarım) su bardağı irmik
- 2-2,5 un
- 1 paket kabartma tozu
- 1/2 (yarım) çay bardağı fındık (ince çekilmiş)
Üzerine;
- Fındık
Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakalım.
- Un hariç tüm malzemeleri güzelce karıştıralım.
- Unu yavaş yavaş humurun kıvamına göre ekleyelim.
- Orta sertlikte ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
- Cevizden biraz iri parçalar alıp yuvarlayalım.
- Tepsiye yerleştirdiğimiz hamurların üzerine fındıkları bastıralım. (tepsiyi yağlamınıza gerek yok).
- Önceden ısıtılmış fırında güzelce kızarana kadar pişirelim.bardak ölçüsü 200 ml
- 30-35 adet şekerpare çıkıyor, büyüklüğüne göre değişiklik gösterebilir.
- Pişirme derecesi 170c de alt-üs fansız 30-35 dk.
- Fırından alınca ilk sıcağı çıkınca (2_3 dk sonraa) iyice soğumuş şerbeti dökelim.
- Şerbetini çekince ayrı bir kaba alıp (şerbetinden süzdürüyoruz) buz dolabında bir kaç saat dinlendirelim. Hepsi bu kadar😋 afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder