3 Nisan 2023 Pazartesi

Şekerpare Tarifi

 

Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

Şerbeti için;

  • 2,5 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • 1 ince dilim limon

Hamuru için;

  • 2 yumurta (1 tam, birinin sadece akı)
  • 250 gram tereyağ veya margarin
  • 1/2 (yarım) su bardağı pudra şekeri
  • 1/2 (yarım) su bardağı irmik
  • 2-2,5 un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/2 (yarım) çay bardağı fındık (ince çekilmiş)

Üzerine;

  • Fındık

    Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakalım.
  • Un hariç tüm malzemeleri güzelce karıştıralım.
  • Unu yavaş yavaş humurun kıvamına göre ekleyelim.
  • Orta sertlikte ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
  • Cevizden biraz iri parçalar alıp yuvarlayalım.
  • Tepsiye yerleştirdiğimiz hamurların üzerine fındıkları bastıralım. (tepsiyi yağlamınıza gerek yok).
  • Önceden ısıtılmış fırında güzelce kızarana kadar pişirelim.bardak ölçüsü 200 ml
  • 30-35 adet şekerpare çıkıyor, büyüklüğüne göre değişiklik gösterebilir.
  • Pişirme derecesi 170c de alt-üs fansız 30-35 dk.
  • Fırından alınca ilk sıcağı çıkınca (2_3 dk sonraa) iyice soğumuş şerbeti dökelim.
  • Şerbetini çekince ayrı bir kaba alıp (şerbetinden süzdürüyoruz) buz dolabında bir kaç saat dinlendirelim. Hepsi bu kadar😋 afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder