3 Nisan 2023 Pazartesi

El Açması Ispanaklı Börek Tarifi

 

El Açması Ispanaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • Yarım tatlı kaşığı sirke
  • 1 yumurta
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Su (Azar azar eklenecek yaklaşık 2 su bardağı)

İç harcı için;

  • 1 kg ıspanak
  • 1 adet soğan
  • Karabiber
  • Kırmızı biber
  • Tuz
  • 1 su bardağı çökelek yada beyaz peynir

Üzeri için;

  • Tereyağ 

    El Açması Ispanaklı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle ıspanak yıkanıp doğranır.
  • Soğan ince bir şekilde yemeklik doğranır.
  • Tencereye ıspanak ve soğan alınarak sönmesi beklenir.
  • Tencerenin kapağı açılarak biraz karıştırılıp suyu biraz çekince ocaktan alınır.
  • Soğuyunca baharatlar eklenir.
  • Hamur malzemeleri ile yumuşak bir hamur yoğurulur.
  • Yarım saat dinlendirilir. 16 parçaya bölünür. Büyükçe açılır.
  • Enine olacak şekilde ikiye bölünür.
  • Harçtan koyup yayılır. Ben ıspanaklı ve peynirli yaptım. Sıkı bir şekilde sarılır.
  • Tepsinin tamamı dolana kadar böreği saralım.
  • Üzerine hiç bir şey sürmeden önceden ısıtılmış 250 derece fırında 25 dakika pişirelim.
  • Fırından çıkan sıcak böreklerin üzerine bol bol tereyağ sürelim. Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder