El Açması Ispanaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 5 su bardağı un
- Yarım tatlı kaşığı sirke
- 1 yumurta
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Su (Azar azar eklenecek yaklaşık 2 su bardağı)
İç harcı için;
- 1 kg ıspanak
- 1 adet soğan
- Karabiber
- Kırmızı biber
- Tuz
- 1 su bardağı çökelek yada beyaz peynir
Üzeri için;
- Tereyağ
El Açması Ispanaklı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle ıspanak yıkanıp doğranır.
- Soğan ince bir şekilde yemeklik doğranır.
- Tencereye ıspanak ve soğan alınarak sönmesi beklenir.
- Tencerenin kapağı açılarak biraz karıştırılıp suyu biraz çekince ocaktan alınır.
- Soğuyunca baharatlar eklenir.
- Hamur malzemeleri ile yumuşak bir hamur yoğurulur.
- Yarım saat dinlendirilir. 16 parçaya bölünür. Büyükçe açılır.
- Enine olacak şekilde ikiye bölünür.
- Harçtan koyup yayılır. Ben ıspanaklı ve peynirli yaptım. Sıkı bir şekilde sarılır.
- Tepsinin tamamı dolana kadar böreği saralım.
- Üzerine hiç bir şey sürmeden önceden ısıtılmış 250 derece fırında 25 dakika pişirelim.
- Fırından çıkan sıcak böreklerin üzerine bol bol tereyağ sürelim. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder