3 Nisan 2023 Pazartesi

Limonlu Cheesecake (Profesyonel Tarif Asla Bir Yerde Bulamazsın) Tarifi

 

Limonlu Cheesecake (Profesyonel Tarif Asla Bir Yerde Bulamazsın) Tarifi İçin Malzemeler

Dikkat ️tüm malzemeler oda ısısında olacak ️

Cheese katmanı için️

  • 600 gram labne
  • 1 paket krema
  • 2 silme yemek kaşığı un
  • 3 yumurta
  • Yarım limon kabuğu rendesi
  • Yarım çay bardağından biraz az limon suyu
  • Vanilya
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker

Alt katman için

  • 2 paket burçak
  • 750 gram tereyağ

Üst limonlu sos için

  • 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 90 gram şeker (1/2 (yarım) su bardağı)
  • 2 tam yumurta +1 yumurta sarısı eklenecek (Toplam 3)
  • 75 ml limon suyu (1/3su bardağı)
  • 1 tutam tuz
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 45 gram tereyağ

Üst Süslemesi İçin

  • Arzu edilen mevsim meyveleri eritilmiş beyaz çikolata

    Limonlu Cheesecake (Profesyonel Tarif Asla Bir Yerde Bulamazsın) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak kelepçeli kabının altının tam ölçüsünde makasla keserek yağlı kağıt ayarla şekerim👍
  • Ardından kalıbın kenarlarını tereyağ ile güzelce yağlayın 👍
  • Burçakları toz haline gelene kadar rondodan geçin👍
  • Üzerine erittiğin tereyağını dök ve güzelce karıştırıp tabana yayın
  • Bbir kaba labnelerin suyunu süzerek ekle üzerine şeker ekle mikser kullanmadan güzelce karıştır👍 başka bir kapta krema limon ve limon kabuklarını karıştırın 👍
  • Sonra labneli karışımın üzerine ekle karıştır👍
  • Un vanilya ekle çırp 👍 yumurtaları teker teker ekleyin👍
  • Her birinden sonra çırp karışcak kadar👍
  • Ardından burçaklı taban üzerine dökün👍
  • Fırınına gönder 👍fırına yerleştirdiğin rafın hemen altına fırın tepsisinin yarısına kadar su dök yerleştirin👍Bu fırını nemli tutup cheesecake çatlamasını önler.
  • 160 derece en fazla 1 saat pişicek ortası sallanacak üzerine hafif kızarınca pişmiş demektir👍
  • Limonlu sosta en önemli şey asla asla kaynama olmayacak dumanlar çıkınca parmağını soktuğunda elini ısıracak kadar ısıya dayanacak kadar oldumu kapat asla bir tıkırdama olmamalı devamlı karıştırarak yap ılıyınca dökün 👍
  • Tereyağ hariç tüm sos malzemelerini kalın tabanlı tencereye al ısıtın 👍
  • Ocaktan al tereyağ ekle karıştırın kendi jöle kıvamı alacak👍kaynarsa kesilir🌼Metal kaşık kullanma limon asidik demir tadı gelir plastik tercih et👍bildiğin tüm sosları unutturacak bir sos asla yumurta kokmuyor asla.
  • Üst süslemesi için meyveler ve benmari usulü erittiğim beyaz çikolatayı buzdolabı poşetine aktardım iğne ile delerek üzerine sıktım çizgi şekli verdim deneyin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder