Limonlu Cheesecake (Profesyonel Tarif Asla Bir Yerde Bulamazsın) Tarifi İçin Malzemeler
Dikkat ️tüm malzemeler oda ısısında olacak ️
Cheese katmanı için️
- 600 gram labne
- 1 paket krema
- 2 silme yemek kaşığı un
- 3 yumurta
- Yarım limon kabuğu rendesi
- Yarım çay bardağından biraz az limon suyu
- Vanilya
- 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
Alt katman için
- 2 paket burçak
- 750 gram tereyağ
Üst limonlu sos için
- 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
- 90 gram şeker (1/2 (yarım) su bardağı)
- 2 tam yumurta +1 yumurta sarısı eklenecek (Toplam 3)
- 75 ml limon suyu (1/3su bardağı)
- 1 tutam tuz
- 1 çay kaşığı vanilya
- 45 gram tereyağ
Üst Süslemesi İçin
- Arzu edilen mevsim meyveleri eritilmiş beyaz çikolata
Limonlu Cheesecake (Profesyonel Tarif Asla Bir Yerde Bulamazsın) Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak kelepçeli kabının altının tam ölçüsünde makasla keserek yağlı kağıt ayarla şekerim👍
- Ardından kalıbın kenarlarını tereyağ ile güzelce yağlayın 👍
- Burçakları toz haline gelene kadar rondodan geçin👍
- Üzerine erittiğin tereyağını dök ve güzelce karıştırıp tabana yayın
- Bbir kaba labnelerin suyunu süzerek ekle üzerine şeker ekle mikser kullanmadan güzelce karıştır👍 başka bir kapta krema limon ve limon kabuklarını karıştırın 👍
- Sonra labneli karışımın üzerine ekle karıştır👍
- Un vanilya ekle çırp 👍 yumurtaları teker teker ekleyin👍
- Her birinden sonra çırp karışcak kadar👍
- Ardından burçaklı taban üzerine dökün👍
- Fırınına gönder 👍fırına yerleştirdiğin rafın hemen altına fırın tepsisinin yarısına kadar su dök yerleştirin👍Bu fırını nemli tutup cheesecake çatlamasını önler.
- 160 derece en fazla 1 saat pişicek ortası sallanacak üzerine hafif kızarınca pişmiş demektir👍
- Limonlu sosta en önemli şey asla asla kaynama olmayacak dumanlar çıkınca parmağını soktuğunda elini ısıracak kadar ısıya dayanacak kadar oldumu kapat asla bir tıkırdama olmamalı devamlı karıştırarak yap ılıyınca dökün 👍
- Tereyağ hariç tüm sos malzemelerini kalın tabanlı tencereye al ısıtın 👍
- Ocaktan al tereyağ ekle karıştırın kendi jöle kıvamı alacak👍kaynarsa kesilir🌼Metal kaşık kullanma limon asidik demir tadı gelir plastik tercih et👍bildiğin tüm sosları unutturacak bir sos asla yumurta kokmuyor asla.
- Üst süslemesi için meyveler ve benmari usulü erittiğim beyaz çikolatayı buzdolabı poşetine aktardım iğne ile delerek üzerine sıktım çizgi şekli verdim deneyin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder