Supangle (İftar Sonrası Buz Gibi Bir Supangle Olmazsa Olmaz ) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 çay bardağı undan 1 parmak fazla un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 çay bardağı toz şeker
- 60 gram tereyağı
- 1 adet yumurta sarısı
- 100 gram bitter veya sütlü çikolata (Ben sütü kulandım)
- 1 su bardağı soğuk su (Piştikten sonra kıvamını ayarlamak için kullanılacak )
Üzeri için
- File fındık
- Kırılmış fıstık
Kurutulmuş çiçeklerle süsledim
Supangle (İftar Sonrası Buz Gibi Bir Supangle Olmazsa Olmaz ) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sütü derin bir tencereye aktaralım.
- Un,kakao,toz şeker, yumurta sarısı ekleyip çırpıcı 2 dakika karıştıralım.
- Ocağın altını açıp orta ateşte sürekli karıştırarak pişirelim.
- 3,4 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alalım.
- Çikolata parçalarını ve tereyağı ekleyip erimesi için karıştıralım.
- Biraz ılındıktan sonra 1 su bardağı buz gibi suyu az,az ekleyip blender yardımı ile 3,4 dk. karıştırıp servis kaselerine eşit şekilde paylaştıralım.
- Supangleyi süsledikten sonra soğuması için buzdolabında en az 40 dakika bekletelim.
- Soğuk servis ederseniz bir kaç kase yiyebilirsiniz😋🤣😜.
Sizlerden ricam deneyimlediğiniz tariflerimin fotoğrafını çekip tarifimin altına yorum olarak paylaşmanız, tarifimi deneyecek olan diğer arkadaşlara da garanti vermiş olur gönül rahatlığı ile denemelerine sebep olursunuz şimdiden şifa ile afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder