23 Nisan 2023 Pazar

Enginarlı Pilav (Tadına Hayran Kalacaksınız) Tarifi

 

Enginarlı Pilav (Tadına Hayran Kalacaksınız) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet enginar çanağı
  • 2 adet kuru soğan
  • 1-1,5 su bardağı pirinç
  • 2 adet kesme şeker
  • Yarım demet dereotu
  • 1,2 adet limon
  • Tuz
  • Zeytinyağ
  • Sıcak su (pirinçlerin üzerini geçecek kadar)

    Enginarlı Pilav (Tadına Hayran Kalacaksınız) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak pirinçleri sıcak suda ıslatıp bekletiyoruz.
  • Enginarları suyun içine alıp içine yarım limon sıkıp pişiriyoruz.Yumuşaması yeterli.
  • Kuru soğanları doğrayıp tencereye alıyoruz.
  • Yağ miktarını belirtmedim biraz fazla olmalı. Ben yaklaşık yarım çay bardağı kullandım.
  • Soğanların üzerine yağı ve kesme şekeri ekleyip kavuruyoruz.Önemli olan şeker ve yağ.
  • Ardından güzelce yıkadığımız pirinçleri ekleyip biraz daha kavuruyoruz.
  • Pirinçler hafif kurumaya başlayınca sıcak suyu ekliyoruz.
  • Pirinçlerin üzerine çıkması yeterli bu aşamada pilavı nasıl yapıyorsanız öyle yapabilirsiniz.
  • Tuzunu ve pişen enginarları küp küp doğrayıp onlarıda ekleyip pişirmeye bırakıyoruz.
  • Pilav piştikten sonra üzerine havlu kağıt ile kapatıp dinlendiriyoruz.
  • Biraz soğuduktan sonra üzerine ince ince doğradığımız dereotlarını ekleyip karıştırıyoruz.
  • Biraz soğuduktan sonra yeminizi tavsiye ederim o zaman harika oluyor.
  • Servis sırasında üzerine bollll limon sıkmayı unutmayın 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder