Enginarlı Pilav (Tadına Hayran Kalacaksınız) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet enginar çanağı
- 2 adet kuru soğan
- 1-1,5 su bardağı pirinç
- 2 adet kesme şeker
- Yarım demet dereotu
- 1,2 adet limon
- Tuz
- Zeytinyağ
- Sıcak su (pirinçlerin üzerini geçecek kadar)
Enginarlı Pilav (Tadına Hayran Kalacaksınız) Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak pirinçleri sıcak suda ıslatıp bekletiyoruz.
- Enginarları suyun içine alıp içine yarım limon sıkıp pişiriyoruz.Yumuşaması yeterli.
- Kuru soğanları doğrayıp tencereye alıyoruz.
- Yağ miktarını belirtmedim biraz fazla olmalı. Ben yaklaşık yarım çay bardağı kullandım.
- Soğanların üzerine yağı ve kesme şekeri ekleyip kavuruyoruz.Önemli olan şeker ve yağ.
- Ardından güzelce yıkadığımız pirinçleri ekleyip biraz daha kavuruyoruz.
- Pirinçler hafif kurumaya başlayınca sıcak suyu ekliyoruz.
- Pirinçlerin üzerine çıkması yeterli bu aşamada pilavı nasıl yapıyorsanız öyle yapabilirsiniz.
- Tuzunu ve pişen enginarları küp küp doğrayıp onlarıda ekleyip pişirmeye bırakıyoruz.
- Pilav piştikten sonra üzerine havlu kağıt ile kapatıp dinlendiriyoruz.
- Biraz soğuduktan sonra üzerine ince ince doğradığımız dereotlarını ekleyip karıştırıyoruz.
- Biraz soğuduktan sonra yeminizi tavsiye ederim o zaman harika oluyor.
- Servis sırasında üzerine bollll limon sıkmayı unutmayın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder