19 Nisan 2023 Çarşamba

Ev Yapımı Antep Usulü Baklava Tarifi

 

Ev Yapımı Antep Usulü Baklava Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 adet yumurta
  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • Yarım çay kaşığı tuz

Şerbeti için;

  • 3,5 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 dilim limon

Açmak için;

  • 1 büyük kase nişasta

Üzerinin yağı için;

  • 125 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Arası için;

  • 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz

    Ev Yapımı Antep Usulü Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Derin bir kaba unu koyalım ortasını havuz yapalım suyu, tuzu, yumurtayı ortasına koyalım elimizle orta kısmını çırpalım unu azar azar toplayarak hamuru yoğuralım.
  • Sonra hamuru silindir şekli verelim 12 adet bezeye bölelim bezelere nişasta koyduğumuz kabin içine bezeleri koyalım, üzerine streç ile saralım bir bez örtelim bir saat hamur dinlendirelim.
  • Sonra tezgahın üzerine çok az nişasta serpelim, pasta tabağı kadar merdane ile büyütelim.
  • Sonra oklava ile açabildiğimiz kadar incecik açalım, tereyağı sürdüğümüz fırın kabına serelim, kenarlarını keselim.
  • Hamurun üzerine koyalım bu şekilde üç adet olduktan sonra biraz yağ serpiştirelim yine üç adet bu şekilde yapıp, koyalım üzerine yağ serpiştirelim ,üzerine cevizi döşeyelim.
  • Diğer altı bezeyi de incecik açalım tepsinin kenarlarından çıkan hamuru kesip, tekrar içine koyalım, baklavayı keskin bir bıçakla kare kare keselim.
  • Tereyağı, sıvı yağı, kısık ateşte kızdıralım, üzerine çıkan beyaz köpükleri kaşıkla alalım yağı üzerine gezdirerek dökelim.
  • Önceden ısıtılmış fırında180 derecede 20 dk pişirelim, sonra üzerine yağlı kağıt ile kapatalım 40 dk daha pişirelim, toplam bir saat pişecek baklavamız güzel pişsin kat kat olsun.
  • Şerbetide yirmi dk kaynatalım, en son limon dilimi ekleyip iki üç dk daha kaynatalım, şerbet sıcak olacak baklava sıcak olacak şekilde gezdirerek üzerine üzerine dökelim. Afiyet olsun.
  • Not:Ben ceviz kullandım fındık fıstık ta konabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder