Ev Yapımı Antep Usulü Baklava Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 adet yumurta
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı su
- Yarım çay kaşığı tuz
Şerbeti için;
- 3,5 su bardağı su
- 3 su bardağı toz şeker
- 1 dilim limon
Açmak için;
- 1 büyük kase nişasta
Üzerinin yağı için;
- 125 gr tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Arası için;
- 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz
Ev Yapımı Antep Usulü Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?
- Derin bir kaba unu koyalım ortasını havuz yapalım suyu, tuzu, yumurtayı ortasına koyalım elimizle orta kısmını çırpalım unu azar azar toplayarak hamuru yoğuralım.
- Sonra hamuru silindir şekli verelim 12 adet bezeye bölelim bezelere nişasta koyduğumuz kabin içine bezeleri koyalım, üzerine streç ile saralım bir bez örtelim bir saat hamur dinlendirelim.
- Sonra tezgahın üzerine çok az nişasta serpelim, pasta tabağı kadar merdane ile büyütelim.
- Sonra oklava ile açabildiğimiz kadar incecik açalım, tereyağı sürdüğümüz fırın kabına serelim, kenarlarını keselim.
- Hamurun üzerine koyalım bu şekilde üç adet olduktan sonra biraz yağ serpiştirelim yine üç adet bu şekilde yapıp, koyalım üzerine yağ serpiştirelim ,üzerine cevizi döşeyelim.
- Diğer altı bezeyi de incecik açalım tepsinin kenarlarından çıkan hamuru kesip, tekrar içine koyalım, baklavayı keskin bir bıçakla kare kare keselim.
- Tereyağı, sıvı yağı, kısık ateşte kızdıralım, üzerine çıkan beyaz köpükleri kaşıkla alalım yağı üzerine gezdirerek dökelim.
- Önceden ısıtılmış fırında180 derecede 20 dk pişirelim, sonra üzerine yağlı kağıt ile kapatalım 40 dk daha pişirelim, toplam bir saat pişecek baklavamız güzel pişsin kat kat olsun.
- Şerbetide yirmi dk kaynatalım, en son limon dilimi ekleyip iki üç dk daha kaynatalım, şerbet sıcak olacak baklava sıcak olacak şekilde gezdirerek üzerine üzerine dökelim. Afiyet olsun.
Not:Ben ceviz kullandım fındık fıstık ta konabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder