Nefis Unlu İrmik Helvam Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı irmik
- Yarım su bardağı un
- 100 gr tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)
Şerbeti için;
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt (200 ml)
- 1,5 su bardağı su (300 ml)
Nefis Unlu İrmik Helvam Tarifi Nasıl Yapılır?
- Unlu irmik helvası için öncelikle helvamızın şerbetini hazırlayalım. Küçük bir tencereye toz şeker, süt ve suyu alalım.
- Şeker eriyinceye kadar karıştırarak şerbeti ısıtalım. İçindeki şeker tamamen eridikten sonra şerbeti ocaktan alalım.
- Diğer taraftan uygun bir tavaya tereyağı ve sıvı yağ alalım. Tereyağını eritelim.
- Eriyen yağa irmik ve unu ekleyelim. Rengi dönünceye kadar yaklaşık 15 dakika sürekli karıştırarak kavuralım. Bu aşamada ocağı çok yüksek ateşte açarak unu birden yakmamaya dikkat edelim.
- Rengi dönen helvamızı hazırladığımızda şerbeti yavaşça ilave edelim ve bir yandan da karıştırmaya devam edelim. Bu aşamada sürekli karıştırmak yine önemli. İlk başta kıvamı akışkan olacak ama zamanla koyulaşacaktır.
- İstediğimiz kıvama geldikten sonra helvanın üzerine bir kağıt havlu kapatarak yaklaşık 10 dakika demlenmeye bırakalım.
- Güzelce dinlenen helvamızı karıştırdıktan sonra dilediğiniz şekilde servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder