19 Nisan 2023 Çarşamba

Nefis Unlu İrmik Helvam Tarifi

 

Nefis Unlu İrmik Helvam Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı irmik
  • Yarım su bardağı un
  • 100 gr tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)

Şerbeti için;

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt (200 ml)
  • 1,5 su bardağı su (300 ml)

    Nefis Unlu İrmik Helvam Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Unlu irmik helvası için öncelikle helvamızın şerbetini hazırlayalım.  Küçük bir tencereye toz şeker, süt ve suyu alalım.
  • Şeker eriyinceye kadar karıştırarak şerbeti ısıtalım. İçindeki şeker tamamen eridikten sonra şerbeti ocaktan alalım.
  • Diğer taraftan uygun bir tavaya tereyağı ve sıvı yağ alalım. Tereyağını eritelim.
  • Eriyen yağa irmik ve unu ekleyelim. Rengi dönünceye kadar yaklaşık 15 dakika sürekli karıştırarak kavuralım. Bu aşamada ocağı çok yüksek ateşte açarak unu birden yakmamaya dikkat edelim.
  • Rengi dönen helvamızı hazırladığımızda şerbeti yavaşça ilave edelim ve bir yandan da karıştırmaya devam edelim. Bu aşamada sürekli karıştırmak yine önemli. İlk başta kıvamı akışkan olacak ama zamanla koyulaşacaktır.
  • İstediğimiz kıvama geldikten sonra helvanın üzerine bir kağıt havlu kapatarak yaklaşık 10 dakika demlenmeye bırakalım.
  • Güzelce dinlenen helvamızı karıştırdıktan sonra dilediğiniz şekilde servis edebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder