Geleneksel Köy Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
- 5 su bardağı un
- 1 su bardağı mısır unu
- Silme tatlı kaşığı tuz
- 2 paket ınstant maya
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Aldığı kadar su (hamur sert olmayacak)
Geleneksel Köy Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tüm malzemeleri bir kapta yoğuruyoruz.
- Tepsimize biraz mısır unu serpip hamuru alıyoruz yaymaya yada şekil vermeye çalışmayın.
- Üzerine bir poşet kapatıp sıcak bi yerde 30 dakika mayalanmaya bırakın.
- Poşeti alın ve hamurun yüzüne fırça yardımı ile bastırmadan su sürün.
- 15 dakika fırına atın beklesin sonra 200 ° ye alt kısım fansız ayarda 15 dakika pişirin.
- 15 dakika sonra alt üst ayarı açıp kızarana kadar pişirin.
Püf noktası : pişirilen tepsi hamur az ise büyük olmayacak mayalandığında tepsiyi doldurmaz da daha ufak bir tepsiye aktarın.
Alt kısım çiğ kalmaması için mutlaka ilk etapta önce altı tarifdeki gibi pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder