19 Nisan 2023 Çarşamba

Güllaçtan Soğuk Baklava Tarifi

 

Güllaçtan Soğuk Baklava  Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 lt süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 paket toz krem şanti
  • 1 paket vanilya
  • 10 adet güllaç yaprağı

Serpmek için

  • Kakao
  • 100 gram sütlü çikolata

    Güllaçtan Soğuk Baklava  Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sütü uygun bir tencereye alıyoruz.
  • Toz şekeri ilave edip şeker eriyene kadar karıştırarak ocakta ısıtıyoruz.
  • Toz krem şanti ve vanilyayı da ilave edip eriyene kadar karıştırıyoruz.
  • 5 parça güllaç yaprağını dikdörtgen borcama kopararak aralarına sütlü karışımdan koyarak diziyoruz.
  • Arasına kakaoyu süzgeç yardımıyla serpiyoruz, ceviz ve fındık içini ilave ediyoruz.
  • Kalan güllaç yapraklarını da kopararak aralarına sütlü karışımdan koyarak diziyoruz.
  • Tercihen 1 gece, en az 3-4 saat buzdolabında bekletiyoruz.
  • Dilimledikten sonra üzerine kakao ve rendelenmiş sütlü çikolata serpiyoruz.
  • Üzerine antep fıstığı ile süsleyerek servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder