Güllaçtan Soğuk Baklava Tarifi İçin Malzemeler
- 2 lt süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 paket toz krem şanti
- 1 paket vanilya
- 10 adet güllaç yaprağı
Serpmek için
- Kakao
- 100 gram sütlü çikolata
Güllaçtan Soğuk Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sütü uygun bir tencereye alıyoruz.
- Toz şekeri ilave edip şeker eriyene kadar karıştırarak ocakta ısıtıyoruz.
- Toz krem şanti ve vanilyayı da ilave edip eriyene kadar karıştırıyoruz.
- 5 parça güllaç yaprağını dikdörtgen borcama kopararak aralarına sütlü karışımdan koyarak diziyoruz.
- Arasına kakaoyu süzgeç yardımıyla serpiyoruz, ceviz ve fındık içini ilave ediyoruz.
- Kalan güllaç yapraklarını da kopararak aralarına sütlü karışımdan koyarak diziyoruz.
- Tercihen 1 gece, en az 3-4 saat buzdolabında bekletiyoruz.
- Dilimledikten sonra üzerine kakao ve rendelenmiş sütlü çikolata serpiyoruz.
- Üzerine antep fıstığı ile süsleyerek servis ediyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder