19 Nisan 2023 Çarşamba

Airfryer Sac Arası Tatlısı Tarifi

 

Airfryer Sac Arası Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 adet baklavalık yufka
  • 100 gr tereyağı

Şerbeti için;

  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı su (300 ml)
  • Birkaç damla limon suyu

Arası için;

  • Kaymak
  • Antep fıstığı
  • Ceviz

    Airfryer Sac Arası Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tatlımızın şerbeti için tencereye su ve şekeri alarak karıştıralım ve kaynamaya bırakalım.
  • 10 dakika kadar kaynayan şerbetin içerisine limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatarak ocaktan alalım. Soğumaya bırakalım.
  • 2 adet baklavalık yufkayı üst üste olacak şekilde tezgaha alalım. Üzerine fırça yardımıyla eritilmiş tereyağından sürelim.
  • Her yerini güzelce yağladığımız yufkanın geniş kenarına kaymaktan sürelim. Ardından üzerine bolca Antep fıstığı serpelim.
  • Kaymak sürdüğümüz taraftan başlayarak yufkamızı rulo şeklinde sıkıca saralım.
  • Sardığımız ruloyu kendi etrafında dolayarak gül şeklini verelim. Daha rahat şekil vermek için gerekirse yufkalarınızı nemli bir bez arasında bekletebilirsiniz.
  • Diğer yufkalarımızı da aynı şekilde hazırlayalım. İç harcında isteğe bağlı olarak rondodan geçirilmiş ceviz ya da fındık da kullanabilirsiniz.
  • Tüm tatlılarımızı şekillendirdikten sonra airfryer haznesine yerleştirelim.
  • Kalan tereyağından üzerlerine bolca sürelim.
  • Tatlılarımızı 160 °C de üzerleri güzelce kızarana kadar 10 dakika pişirelim.
  • Sürenin sonunda tatlılarımızı airfryerdan alalım. Soğuk şerbeti üzerlerine gezdirelim.
  • 10 dakika kadar dinlendirdiğimiz tatlılarımızın üzerini dondurma ya da kaymakla süsleyerek servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder