Airfryer Sac Arası Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 10 adet baklavalık yufka
- 100 gr tereyağı
Şerbeti için;
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı su (300 ml)
- Birkaç damla limon suyu
Arası için;
- Kaymak
- Antep fıstığı
- Ceviz
Airfryer Sac Arası Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tatlımızın şerbeti için tencereye su ve şekeri alarak karıştıralım ve kaynamaya bırakalım.
- 10 dakika kadar kaynayan şerbetin içerisine limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatarak ocaktan alalım. Soğumaya bırakalım.
- 2 adet baklavalık yufkayı üst üste olacak şekilde tezgaha alalım. Üzerine fırça yardımıyla eritilmiş tereyağından sürelim.
- Her yerini güzelce yağladığımız yufkanın geniş kenarına kaymaktan sürelim. Ardından üzerine bolca Antep fıstığı serpelim.
- Kaymak sürdüğümüz taraftan başlayarak yufkamızı rulo şeklinde sıkıca saralım.
- Sardığımız ruloyu kendi etrafında dolayarak gül şeklini verelim. Daha rahat şekil vermek için gerekirse yufkalarınızı nemli bir bez arasında bekletebilirsiniz.
- Diğer yufkalarımızı da aynı şekilde hazırlayalım. İç harcında isteğe bağlı olarak rondodan geçirilmiş ceviz ya da fındık da kullanabilirsiniz.
- Tüm tatlılarımızı şekillendirdikten sonra airfryer haznesine yerleştirelim.
- Kalan tereyağından üzerlerine bolca sürelim.
- Tatlılarımızı 160 °C de üzerleri güzelce kızarana kadar 10 dakika pişirelim.
- Sürenin sonunda tatlılarımızı airfryerdan alalım. Soğuk şerbeti üzerlerine gezdirelim.
- 10 dakika kadar dinlendirdiğimiz tatlılarımızın üzerini dondurma ya da kaymakla süsleyerek servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder