Halka Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
Köftesi için;
- 500 gram kıyma
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
Sebzeleri;
- 3 adet patlıcan
- 3 adet patates
- 3 adet soğan
- 1 baş sarımsak
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay bardağı sıcak su (125 ml)
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tuz
Halka Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patlıcanların kabuklarını alacalı olarak soyalım ve yarım parmak genişliğinde dilimleyelim.
- Ardından su dolu kabın içerisine tuz ekleyip karıştıralım ve patlıcanları acısının çıkması için suya alarak 20 dakika bekletelim.
- Kabuklarını soyduğumuz soğanları da daire şeklinde dilimleyelim.
- Patateslerinde kabuklarını soyduktan sonra aynı şekilde doğrayalım.
- Halka kebabının köftesi için yoğurma kabına kıymayı alalım.
- Üzerine karabiber ve tuzu alarak elimizle güzelce yoğuralım.
- Hazırladığımız köfte harcından parçalara kopararak elimizle yuvarlayalım.
- Ardından üzerine bastırarak köfte şeklini verelim. Tüm harç bitene kadar bu şekilde şekillendirelim.
- Küçük boy borcama bir patlıcan bir soğan olacak şekilde sebzelerimizi dizelim. Ben bu aşamada 26 cm çapında bir borcam kullandım.
- 2. sıraya da bir patates bir köfte olacak şekilde sıralayalım. Orta kısmındaki boşluğa da sarımsak yerleştirelim.
- Sosu için karıştırma kabına salçaları, tuzu, pul biberi, kimyonu, karabiberi, nar ekşisini, zeytinyağını ve sıcak suyu ekleyerek tel çırpıcı ile karıştıralım.
- Hazırladığımız sosu sebzelerin üzerine gezdirelim. Üzerine ıslattığımız pişirme kağıdını yerleştirelim.
- Yemeğimizi önceden ısıttığımız 180 °C fırında, alt üst fansız ayarda 1 saat 15 dakika pişmeye bırakalım. Eğer üzeri daha iyi kızarsın isterseniz son 15 dakika üzerinden pişirme kağıdını alarak pişirmeye devam edebilirsiniz.
- Sürenin sonunda pişen halka kebabımız servise hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder