19 Nisan 2023 Çarşamba

Hazır Yufkalı Pırasa Böreği Tarifi

 

Hazır Yufkalı Pırasa Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet yufka

İç malzeme için;

  • 1 kg pırasa
  • 1 adet patates
  • 300 gram lor
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 adet yumurtanın akı

Sos malzemesi içi;

  • 1 şişe içme sodası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt, suyundan da ekleyebilirsiniz
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 tutam tuz

    Hazır Yufkalı Pırasa Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pırasalar yıkanıp, incecik doğranır. Yağlı tavaya konur orta kıvamda pişirilir. Üzerine rendelenmiş patates eklenir birkaç dk kavrulur.
  • Pul biber, kırmızı toz biber karabiber ve tuz eklenip, karıştırılır soğumaya bırakılır. Soğuyan iç harcına lor eklenip iyice karıştırılır iç harç hazır olur.
  • Bir adet yufkadan 4 parça çıkıyor.
  • Yufkalar üst üste koyulup. Artı şeklinde kesilir. Üçgen parçalar çıkarılır.
  • Her parçaya 2′ şer kaşık sostan döküp her yerine sürülür.
  • İç malzemesinden geniş kısmına koyup, kenarları içe doğru katlanır gevşek şekilde sarılır, tepsiye sıralanır.
  • Küçük bir kapta ayırdığımız yumurtanın sarısına 2 yemek kaşığı sıvı yağ eklenir iyice çırpılır. Üzerlerine sürülür.
  • 200 derecede alt üst kontrollü pişirilir.
  • Not:İç harç isteğe bağlı ıspanak lor, patates kıyma, lor maydanoz, patlıcan kıyma, patlıcan biber domatesli bu iç harçlarını hazırlayıpta sarabilirsiniz afiyet olsunnn. Toplam 24 adet çıkıyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder