19 Nisan 2023 Çarşamba

Düğün Çorbası Tarifi

 

Düğün Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kemikli kuzu eti
  • 2 adet defne yaprağı
  • 1 adet soğan
  • 3 yemek kaşığı un
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 8 su bardağı su

Terbiyesi için;

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 adet limon suyu

Servis için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber 

    Düğün Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Çorbamız için; kemikli etimizi yıkayıp düdüklü tencereye koyalım. Üzerine 1 adet kuru soğan, 2 adet defne yaprağı, tuz ve 1 lt. Suyu ilave edip kapağını kapatalım. Kaynama başlayınca altını kısıp 45 dakika pişirelim.
  • Pişen etimizi kemikten ayırıp küçük parça halinde didikleyelim. Tencereye unu ve sıvı yağ koyalım. Ben zeytinyağı tercih ettim. 3-5 dakika kavuralım.
  • Daha sonra 3 su bardağı soğuk su koyup unu ezelim. Blendırla iyice açılmasını sağlayalım. Daha sonra. Haşladığımız et suyundan 5 bardak ilave edelim.
  • Kaynamaya başlayınca etleri ilave edelim. 15 dakika pişmeye bırakalım.
  • Biz bu arada terbiyesi için büyük kaseye yoğurt, yumurta sarısı ve limon suyunu koyup iyice çırpalım. Kaynayan çorbanın suyundan 1 kepçe alıp terbiyeye bir çırpıcı ile hızla karıştırarak ilave edip ılıştıralım.
  • Sonra tenceredeki çorbayı karıştırarak yavaş yavaş terbiyeyi dökelim. 5-10 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatalım. Kıvamı koyu gelirse sıcak su ilave edebilirsiniz.
  • Tavada tereyağını eritelim. Altını kapatıp pulbiber veya kırmızı toz biber koyalım. Çorbadan kaselere koyup üzerine biberli tereyağı gezdirelim. Deneyeceklere afiyet olsun. Hayırlı iftarlar dilerim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder