Düğün Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram kemikli kuzu eti
- 2 adet defne yaprağı
- 1 adet soğan
- 3 yemek kaşığı un
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 8 su bardağı su
Terbiyesi için;
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta sarısı
- 1 adet limon suyu
Servis için;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
Düğün Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Çorbamız için; kemikli etimizi yıkayıp düdüklü tencereye koyalım. Üzerine 1 adet kuru soğan, 2 adet defne yaprağı, tuz ve 1 lt. Suyu ilave edip kapağını kapatalım. Kaynama başlayınca altını kısıp 45 dakika pişirelim.
- Pişen etimizi kemikten ayırıp küçük parça halinde didikleyelim. Tencereye unu ve sıvı yağ koyalım. Ben zeytinyağı tercih ettim. 3-5 dakika kavuralım.
- Daha sonra 3 su bardağı soğuk su koyup unu ezelim. Blendırla iyice açılmasını sağlayalım. Daha sonra. Haşladığımız et suyundan 5 bardak ilave edelim.
- Kaynamaya başlayınca etleri ilave edelim. 15 dakika pişmeye bırakalım.
- Biz bu arada terbiyesi için büyük kaseye yoğurt, yumurta sarısı ve limon suyunu koyup iyice çırpalım. Kaynayan çorbanın suyundan 1 kepçe alıp terbiyeye bir çırpıcı ile hızla karıştırarak ilave edip ılıştıralım.
- Sonra tenceredeki çorbayı karıştırarak yavaş yavaş terbiyeyi dökelim. 5-10 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatalım. Kıvamı koyu gelirse sıcak su ilave edebilirsiniz.
- Tavada tereyağını eritelim. Altını kapatıp pulbiber veya kırmızı toz biber koyalım. Çorbadan kaselere koyup üzerine biberli tereyağı gezdirelim. Deneyeceklere afiyet olsun. Hayırlı iftarlar dilerim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder