Kadayıf Dolması Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gram çiğ kadayıf
- Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı süt
Kızartmak için
- 1 su bardağı sıvı yağı
Şerbeti için
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- Yarım limon
- 1 paket vanilya
Kadayıf Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle su, şeker ve limonu bir tencereye koyup ocağa alın 10 dakika kaynatın.
- Ocaktan alın vanilyayı ilave edip soğumaya bırakın.
- Diğer taraftan kadayıf parçalar koparıp arasına birer tatlı kaşığı ceviz koyup sarın.
- Yumurta ve süt karışımına bulayıp kızgın yağda kızartıp hemen soğumuş şerbete koyun.
- Şerbet de 3 dakika bekletip servis tabağına alın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder